Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility 34. Ljubljanski filmski festival,LIFFE, 34. LIFFE

Pop up eNovice

Retrospektiva: Francesco Rosi in italijanski politični

Italijanska kinematografija tudi v svetovnem merilu velja za eno najbolj družbeno ozaveščenih in žanrsko pestrih ustvarjalnih središč, posebno vlogo v tem kontekstu pa zaseda tradicija t. i. cinema politico oziroma političnega filma, ki vse od šestdesetih let naprej načeloma nikoli ni usahnila.

Prijavite se na delavnico filmske analize in kritike 54+

Zagrebški filmski festival in Mreža festivalov Jadranske regije vabita zainteresirane filmofile, starejše od 54 let, na delavnico filmske analize in kritike v sklopu letošnjega ZFF, ki bo potekal od 6. do 12. novembra.

Festivalska prizorišča

Liffe gostuje na šestih lokacijah v Ljubljani (Linhartova in Kosovelova dvorana Cankarjevega doma, Kinodvor, Slovenska kinoteka in Kino Bežigrad in letos prvič dvorana Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani – UL AGRFT), poleg tega pa tudi v Mariboxu Maribor, Anton Podbevšek Teatru Novo mesto in Kinu Union Celje.

Nagrade

Vodomec (Kingfisher), nagrado režiserju najboljšega filma iz Perspektiv po izbiri mednarodne žirije podeljuje glavni pokrovitelj Telekom Slovenije d. d. 

Zmagovalec glasovanja za najboljši film Jadranske festivalske mreže

Film Luksemburg Luksemburg najboljši film Jadranske festivalske mreže.

Zimska izdaja 2024: Muzej revolucije

V okviru Zimske izdaje Mreže festivalov jadranske regije bo 19. januarja na ogled film Muzej revolucije režiserja Srdjana Keča.

Zimska izdaja Mreže festivalov Jadranske regije

Od 20. do 29. januarja na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba pet novih uspešnic, v katerih bo publika lahko uživala brezplačno.

Znani so zmagovalci

Na nocojšnji sklepni prireditvi v Linhartovi dvorani smo razglasili nagrajence 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala.