SL

  Spremljevalni program

  MMC dogodek  

  ČE, 12. november, ob 17. uri, www.rtvslo.si/kultura; spletna in Facebook stran Liffa ter YouTube kanal Cankarjevega doma

  Asistentka, prvi film »dobe MeToo«, ki na spored prihaja po obsodbi producenta Harveyja Weinsteina na 23-letno zaporno kazen, bo iztočnica za širši pogovor o toksičnem delovnem okolju in kulturi tišine, v kateri lahko storilci ostanejo nekaznovani, ker okolica odvrača pogled od njihovega početja. Kaj imamo v mislih, ko govorimo o »nagnitem sistemu«? Ob filmu režiserke Kitty Green bomo v debati z gostjama, direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač in filmsko kritičarko Petro Meterc, poskušali ovreči večni argument: Zakaj ni ničesar povedala, če je bila priča zlorabam? Pogovor bo vodila Ana Jurc.

  Delavnica: Nepopisan list
  Z otroke od 7. leta 

  SR, 11. novembra 2020, od 17. do 19. ure

  Delavnica: Čarobna škatla
  Z otroke od 7. leta 


  SO, 14. novembra 2020, od 16. do 18. ure, Facebook stran Liffa in Cankarjevega doma ter YouTube kanal Cankarjevega doma


  S tehniko prepogibanja papirja bodo udeleženci izdelali poljubne like in jih oživili s tehniko stop animacije. Udeleženi bodo potrebovali mobilni telefon ali tablico, list papirja in kanček potrpežljivosti.  Topic: 31. LIFF delavnica Pionirskega doma Nepopisan list

  Join Zoom Meeting
  https://us02web.zoom.us/j/84877245863
  Meeting ID: 848 7724 5863


  Mladi se bodo prepustili domišljiji in s predmeti, ki jih najdemo doma, spletli nepričakovane zgodbe. Predmeti bodo oživeli s pomočjo tehnike stop animacije, kar pomeni, da bomo fotografirali vsak premik posebej. Udeleženi bodo za delavnico potrebovali mobilni telefon ali tablico. 

  Topic: 31. LIFF delavnica Pionirskega doma Čarobna škatla

  Join Zoom Meeting
  https://us02web.zoom.us/j/85422303647
  Meeting ID: 854 2230 3647


  Prireja: Pionirski dom


  Delavnice so brezplačne, pripravljajo jih skupaj z Društvom SLON.


  Prijave na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Na e-naslov vam bodo posredovali navodila za prijavo na delavnico, ki bo potekala preko ZOOMa.

  Udeležence prosijo, da si na mobilne telefone/tablice predhodno naložijo aplikacijo Stop Motion studio.


  Podoba-Glasba na Liffu   

  6. mednarodni tekmovalni program glasbenih videospotov

  PE, 13. november, ob 19. uri, spletna stran Liffa, Facebook stran Liffa in YouTube kanal Cankarjevega doma


  Podoba-Glasba se seli na domače zaslone! Skupaj z Liffovim filmskim programom bo letos na spletu potekal tudi zdaj že tradicionalni tekmovalni program glasbenega videa. V spletni projekciji 13. novembra ob 19. uri bo Matic Majcen predstavil dvanajst kandidatov za najboljši videospot minulega leta. Ob tem bo z gostom, režiserjem Matevžem Jermanom, predstavil še sijajen video album Confessions to the Ghosts, ki je osvojil glavno nagrado na letošnjem festivalu Tresk. Kot vsako leto bomo med gledalce, ki bodo oddali svoj glas za najboljši videospot leta, podelili nagrade v obliki vinilnih plošč. Vsekakor pa bo že dvanajst mojstrovin glasbenega videa ponudilo dovolj veliko poslastico za oči, da je virtualno prisostvovanje dogodku nujno za vse ljubitelje sodobne glasbe. 

  Pogled v prihodnost AV industrije po pandemiji


  TO, 17. november, ob 13. uri, prek spleta (Zoom kanal) 

  Več informacij in prijave: www.motovila.si in www.artkinomreza.si

  Prijave do 17. novembra, do 13. ure TUKAJ >>

  Filmska industrija se je s korenitimi spremembami soočala že pred koronakrizo, ta pa je proces preobrazbe samo pospešila. Strokovno srečanje v organizaciji Motovile (Centra Ustvarjalna Evropa) in Art kino mreže Slovenije v okviru festivala LIFFe v koprodukciji Centra za kreativnost ter s podporo Mestne občine Ljubljana in Slovenskega filmskega centra pogled usmerja v prihodnost industrije v luči posledic pandemije in novega programa EU Ustvarjalna Evropa z vidika dveh vprašanj:  

  Kakšni bodo izzivi AV-produkcije, distribucije in promocije v tri- do petletni prihodnosti sektorja na splošno? Pogled v prihodnost bo predstavila analitičarka in poznavalka mednarodnih AVtrendov Johanna Koljonen, avtorica strokovnega poročila Nostradamus Report 2020, Nostradamus Report je mednarodnapobuda za spremljanje in analizo sprememb v AV industriji ter napovedovanje njene bližnje prihodnosti, ki industriji v naslednjih letih napoveduje čas ustvarjalnega razcveta in tudi kaosa.

  Kako povezovanje kinematografov in platform videa na zahtevo odpira nove načine navezovanja stikov z občinstvom? Kako povezovanje kinematografov in platform videa na zahtevo odpira nove načine navezovanja stikov z občinstvom? Pogledali bomo, kakšne so bile te sinergije med spomladanskim zaprtjem kinematografov po Evropi in kako se je sodelovanje nadaljevalo po odprtju kinematografov. S primeri iz Nizozemske, Poljske in Hrvaške bomo skušali ugotoviti ali tovrstni poslovni model postaja ustaljena praksa v prikazovalskem sektorju, kaj to pomeni za kinematografe in njihova občinstva ter kaj lahko pričakujemo v naslednjih mesecih, ko se kinematografi po Evropi znova zapirajo. Svoje izkušnje nam bodo posredovali Marynia Gierat (Kino pod Baranamy, Krakow), Simon Blaas (Cinema Middelburg, Middelburg) in Alen Munitić (Kino Mediteran, Split), pogovor pa bo vodil Jure Matičič (Art kino mreža Slovenija, Mestni kino Domžale).

  Strokovno srečanje bo v angleškem jeziku, brez tolmačenja. Ob prijavi prejmete povezavo za spremljanje dogodka na spletnem kanalu zoom. Neposreden prenos bo potekal tudi na spletni strani Liffa, Facebook strani Liffa, YouTube kanalu Cankarjevega doma ter na Facebook strani Motovile (CED Slovenija) in Art kino mreže.


  Noč evropskega filma

  Sadeži pozabe

  Ogled filma in pogovor z režiserjem 

  PO, 16. novembra, letos prek spleta 

  Noč evropskega filma je pobuda za promocijo evropskega filma, nastala pod pokroviteljstvom programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in Evropske komisije v sodelovanju z mednarodnim kinematografskim združenjem Europa Cinemas.


  V letih 2018 in 2019 se je pobudi pridružilo 54 kinematografov iz 34 različnih držav, ki so na ogled postavili zelo raznolike filme.


  Letos so se organizatorji odločili, da še povečajo število sodelujočih kinematografov in tako naj bi se v dnevih med 16. in 20. novembrom pobudi pridružilo kar 75 kinematografov po Evropi, med njimi tudi Kinodvor, tokrat v sklopu festivala Liffe.


  V ponedeljek, 16. novembra bomo ob 19. uri prikazali film Sadeži pozabe, po ogledu pa se nam bo na pogovoru pridružil režiser filma Christos Nikou. Film si bo lahko brezplačno ogledalo 60 gledalcev, kako priti do povezave za ogled pa bo objavljeno na spletni strani in na FB profilu Kinodvora.