Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility 34. Ljubljanski filmski festival,LIFFE, 34. LIFFE

Pop up eNovice

Retrospektiva: Francesco Rosi in italijanski politični

Italijanska kinematografija tudi v svetovnem merilu velja za eno najbolj družbeno ozaveščenih in žanrsko pestrih ustvarjalnih središč, posebno vlogo v tem kontekstu pa zaseda tradicija t. i. cinema politico oziroma političnega filma, ki vse od šestdesetih let naprej načeloma nikoli ni usahnila.

Prijavite se na delavnico filmske analize in kritike 54+

Zagrebški filmski festival in Mreža festivalov Jadranske regije vabita zainteresirane filmofile, starejše od 54 let, na delavnico filmske analize in kritike v sklopu letošnjega ZFF, ki bo potekal od 6. do 12. novembra.

Festivalska prizorišča

Liffe gostuje na šetish lokacijah v Ljubljani (Linhartova in Kosovelova dvorana Cankarjevega doma, Kinodvor, Slovenska kinoteka in Kino Bežigrad in letos prvič dvorana Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani – UL AGRFT), poleg tega pa tudi v Mariboxu Maribor, Anton Podbevšek Teatru Novo mesto in Kinu Union Celje.

Nagrade

Vodomec (Kingfisher), nagrado režiserju najboljšega filma iz Perspektiv po izbiri mednarodne žirije podeljuje glavni pokrovitelj Telekom Slovenije d. d.