Kos kos robida
Shashvi shashvi maq'vali
Blackbird Blackbird Blackberry
Grenko-sladka ljubezenska zgodba z gruzijskega podeželja odkriva intimne globine človeške duše, kjer se želja po svobodi in samostojnosti spopada z ljubezenskimi čustvi in družbenimi okvirji, ki jih narekuje ruralno okolje.

Etero, ženska pri oseminštiridesetih, živi v majhni vasi v Gruziji. Tradiciji navkljub se nikoli ni želela poročiti. Življenje brez tovrstnih obveznosti ji ponuja svobodo, ki jo ceni in obožuje - tako kot torte. A prav zato je trn v peti sovaščanom, ki jo vztrajno obrekujejo. Dokler se Etero nekega dne nepričakovano ne zaljubi v moškega, ki njeno trgovino zalaga z detergenti. Neznani opojni občutki zaljubljenosti in seksualnega prebujenja jo postavijo pred težko odločitev: se splača prepustiti strasti ter se odpovedati svobodi in neodvisnosti?

"Protagonistka živi v zatiralski družbi, ki posamezniku ne dovoljuje vedno biti oseba, kot si želi. Okolica ji ne dopušča, da bi osebno rasla, kakor bi hotela. Čutila sem, da Etero v sebi nosi protislovje, saj je zelo inteligentna, zelo intuitivna, nekakšna 'naravna feministka', vendar se še vedno podredi pričakovanjem okolja." (Elene Naveriani)
Sekcija: PERSPEKTIVE
Režija: Elene Naveriani
Država, letnica: Gruzija, Švica, 2023
Trajanje filma: 109
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: gruzijščina

Ogled filma v kinematografih:

pet., 10.11.2023 15:00 Kosovelova dvorana Nakup
tor., 14.11.2023 11:00 Kinodvor Nakup
ned., 19.11.2023 18:10 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo
storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Nikoloz Mdivani, Elene Naveriani
Fotografija:
Agnesh Pakozdi
Igrajo:
Eka Chavleishvili (Etero), Temiko Chinchinadze (Murman), Pikria Nikabadze (Nino), Anka Khurtsidze (Tsisana), Tamar Mdinaradze (Londa), Lia Abuladze (Natela)
Producent:
Alva Film & Takes Film & SRF Schweizer Radio und Fernsehen
[email protected]
Prodaja:
Totem Films
[email protected]
Deli povezavo
koda za glasovanje:
A
O režiserju
Rojena leta 1985 v Tbilisiju, Gruzija. Na tamkajšnji državni univerzi je diplomirala iz slikarstva ter se po dodatnem izobraževanju na Ženevski šoli za umetnost in oblikovanje posvetila študiju filma. Je priznana in nagrajena gruzijska režiserka in scenaristka, ki živi v Švici.
Filmografija
2017 Me Mzis Skivi Var Dedamicaze (I am Trully a Drop of Sun on Earth)
2021 Wet Sand (Vlažen prod)
2023 Shashvi shashvi maq'vali (Blackbird Blackbird Blackberry/Kos kos robida)