Niti besede
Kein wort
Not a Word
Hana Slak zgodbo o travmatični najstniški izkušnji, ki postavi na preizkušnjo odnos med materjo in sinom, ob impresivni Mahlerjevi glasbi pulzirajoče stopnjuje vse do silovitega finala.

Ko Nina izve, da se je njen najstniški sin Lars poškodoval v šoli, se znajde pred dilemo: naj pusti vaje z orkestrom in se za nekaj dni posveti svojemu sinu, čeprav bo s tem ogrozila svojo uspešno kariero? Odločitev, ki jo sprejme, je kompromis: za pet dni zapusti München in Larsa odpelje na otok v zahodni Franciji, kjer običajno preživljata poletne počitnice. Tam Nino preganjajo Mahlerjeva glasba in strahovi, da bo zaradi odsotnosti izgubila vse, za kar se je dolga leta trudila, Lars pa postaja vse bolj razdražljiv in se zapira sam vase. Konflikti se množijo, teža neizrečenih besed in zamolčanih skrivnosti je vse hujša. Je bil Lars v šoli priča nasilnemu dogodku?

"S posebno občutljivostjo gledam na spopadanje s posledicami nasilja. Incident, ki se me je dotaknil, je bil povezan z obravnavanjem nasilne smrti otroka v moji berlinski soseski. Razen vsiljivih tabloidov ni bilo opaznejših poskusov spregovoriti o tem. Videla sem šolarje brati novice o tem v rumenem tisku, zaradi česar sem se spraševala: Kako predelajo takšne informacije? Ali puščajo sledi, brazgotine?" (Hanna Slak)
Sekcija: PREDPREMIERE
Režija: Hanna Slak
Država, letnica: Nemčija, Slovenija, Francija, 2023
Trajanje filma: 87
Podnapisi: slovenščina
Jezik: nemščina, francoščina

Ogled filma v kinematografih:

sob., 11.11.2023 19:00 Linhartova dvorana Nakup
ned., 12.11.2023 16:40 Kosovelova dvorana Nakup
ned., 12.11.2023 18:00 APT Novo mesto Nakup
pon., 13.11.2023 18:00 Maribox Nakup
pet., 17.11.2023 21:15 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo
storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Hanna Slak
Fotografija:
Claire Mathon
Igrajo:
Maren Eggert (Nina), Jona Levin Nicolai (Lars), Maryam Zaree (Barban), Juliane Siebecke (Julianne), Marko Mandić (Julijan), Mehdi Nebbou (Alex Goff), Gina Haller (ga. Gyami), Yura Yang (Yura)
Producent:
Tramal Films & VOLTE & Ici et La Productions
miha@staragara.com
Distribucija:
Staragara
Office@staragara.com
Prodaja:
Beta Cinema
beta@betacinema.com
Deli povezavo
O režiserju
Rojena 1975 v Varšavi, Poljska. Leta 2003 je diplomirala na ljubljanski AGRFT. Kot slovenska režiserka, scenaristka in multimedijska umetnica, ki živi v Berlinu, se je uveljavila s samosvojim izpovednim slogom, ki ga izraža v kratkih eksperimentalnih, dokumentarnih in celovečernih igranih filmih. Ob številnih domačih in mednarodnih nagradah je bil njen tretji igrani celovečerec Rudar pred šestimi leti izbran za slovenskega kandidata za tujejezičnega oskarja.
Filmografija
2001 Desperado Tonic (sorežija/co-directed)
2002 Slepa pega (Blind Spot)
2007 Tea (Teah)
2017 Rudar (The Miner)
2023 Kein Wort (Not a Word/Niti besede)