Kubi
Kubi
Kubi
Ikona japonskega filma Takeshi Kitano se vrača z značilno in zelo nasilno samurajsko zgodbo o izdaji in maščevanju, ki je nastajala skoraj trideset let in ponuja svež pogled na skoraj pozabljen žanr.

V 16. stoletju so se rivalski vojskovodje borili za nadzor nad japonskim ozemljem - med njimi tudi okrutni lord Oda Nobunaga. Nobunagi se upre eden njegovih zvestih vojščakov, Araki Murashige, ki po ponesrečenem atentatu izgine. Nobunaga zbere preostale vazale, vključno z Mitsuhidijem Hideyoshijem, in jim naroči, naj Arakija ujamejo za vsako ceno. Obljubi jim, da bo tisti, ki mu to uspe, razglašen za njegovega naslednika. Vse skupaj - tudi zaradi dejstva, da so številni vojskovodje in tudi sam Nobunaga vpleteni v homoseksualna razmerja - je glavni razlog za številne pomisleke, spletke in pasti, ki že tako napete razmere in odnose še bolj zapletejo.

"Veliko različnih teorij obstaja o resničnih dogodkih v zvezi z vstajo. V vprašanje sem se natančno poglobil, nato pa uporabil domišljijo in postavil teorijo. Seveda lahko akademik med ogledom izjavi, da ni točna. Sam menim, da večina prikazanega odslikava resnične dogodke." (Takeshi Kitano)
Sekcija: EKSTRAVAGANCA
Režija: Takeshi Kitano
Država, letnica: Japonska, 2023
Trajanje filma: 131
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: japonščina

Ogled filma v kinematografih:

pet., 10.11.2023 21:20 Linhartova dvorana Nakup
ned., 19.11.2023 21:10 Kino Bežigrad Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo
storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Takeshi Kitano
Fotografija:
Takeshi Hamada
Igrajo:
Takeshi Kitano (Hideyoshi Hashiba), Ryo Kase (Nobunaga Oda), Yuichi Kimura (Shinzaemon Sorori), Asano Tadanobu (Kanbei Kuroda), Hidetoshi Nishijima (Mitsuhide Akechi), Shidô Nakamura (Mosuke Naniwa), Ken'ichi Endô (Murashige Araki), Nao Omori (Hidenage Hashiba)
Producent:
Kadokawa
info@kadokawa.co.jp
Prodaja:
Kadokawa Corporation
mori-c@kadokawa.jp
Deli povezavo
O režiserju
Rojen leta 1947 v Tokiu. Sprva je nastopal v gledališču, potem pa je pod psevdonimom "Beat" Takeshi postal ena najpopularnejših medijskih osebnosti na Japonskem. Režira, igra, vodi televizijske šove, slika ter piše scenarije, kolumne in romane. Konec osemdesetih je režiral svoj prvi film, danes pa velja za eno vodilnih osebnosti sodobnega japonskega filma. Z Ognjemetom je leta 1997 zmagal na beneškem filmskem festivalu.
Filmografija
1989 Sono otoku, kyobo ni tsuki (Violent Cop/Nasilni policaj)
1997 Hana-bi (Fireworks/Ognjemet)
1999 Kikujirô no natsu (Kikujiro)
2000 Brother (Brat)
2003 Zatoichi (Zatoiči)
2008 Akiresu to kame (Achilles and the Tortoise/Ahil in želva)
2015 Ryuzo to 7 nin no kobun tachi (Ryuzo and His Seven Henchmen/Ryuzo in sedem veličastnih)
2023 Kubi