Krvne prijateljice
Chii Tomodachi
I Can't Stop Biting You
Zgodba o zagretih članicah krvodajalskega kluba in njihovem prijateljevanju z vampirsko najstnico je stilizirana mešanica žanrov in tehnik s komičnim podtonom.

V eni od japonskih zasebnih šol Maki, Niko, Kaoru in Nami, vse obsedene s prostovoljnim darovanjem krvi, ustanovijo krvodajalski klub. Četverica se zaradi svojega početja spoprijatelji s šolsko medicinsko sestro, gospo Chihiro, ki z morda prevelikim navdušenjem opravlja svoj poklic, hkrati pa se dekleta odtujijo od sošolk. Nekega dne pa Maki v ambulanti sreča novinko z evropskimi koreninami, ki po burnem odzivu ob odvzemu krvi omedli. Dekleta ugotovijo, da je njeno ime Mai Vlad Transilvanija in da je potomka zloglasnih krvosesov. Pravzaprav "vampirka z napako", saj ni sposobna raniti ljudi, hkrati pa njihovo kri potrebuje za svoj obstoj. Odločijo se, da bodo novi prijateljici pomagale.

"Včasih se zavem svoje starosti, še posebej ko sem obkrožen z ekipo, veliko mlajšo od sebe, ali ko se znajdem iz oči v oči s hčerko, ki ni več otrok. Zato sem o teh vprašanjih razmišljal v svoji vlogi filmskega ustvarjalca. Začutil sem potrebo, da predam sporočilo mlajši generaciji." (Mamoru Oshii)
Sekcija: EKSTRAVAGANCA
Režija: Mamoru Oshii
Država, letnica: Japonska, 2022
Trajanje filma: 80
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: japonščina

Ogled filma v kinematografih:

sob., 11.11.2023 16:45 Kino Bežigrad Nakup
pet., 17.11.2023 19:15 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo
storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Kei Yamamura
Glasba:
Kenji Kawai
Igrajo:
Nina Hillman (Mai Vlad Transylvania), Erika Karata (Maki Watabe), Nazuki Amano (Kaoru Konno), Mikoto Hibi (Nami Unten), Tamami Matsumoto (Chihiro Chimatsuri), Ichika Osaki (Jinko Sumida), Toshio Suzuki (Eito Bando), Toshio Kakei (Shinkuro Ban), Rena Matsui (Motoko Nagino)
Producent:
Production I.G.
info@production-ig.co.jp
Prodaja:
Pony Canyon Inc.
soba@ponycanyon.co.jp
Deli povezavo
koda za glasovanje:
U
O režiserju
Rojen leta 1951 v Tokiu, Japonska. Diplomiral je na tamkajšnji umetniški akademiji in že kot študent začel snemati filme. V osemdesetih je nadaljeval študij (Studio Pierrot) in začel režirati anime, sodeloval pa je tudi pri pisanju mang in stripov. Danes je cenjen scenarist in režiser, ki s svojim vizionarskim slogom in uvajanjem introspektivne filozofske dimenzije v svet animiranih filmov navdihuje tudi druge filmarje.
Filmografija
1995 Kokaku kidotai (Ghost in the Shell)
2000 Avalon
2006 Tachiguishi retsuden (Amazing Lives of the Fast Food Grifters)
2008 Sukai kurora (The Sky Crawlers)
2008 Kokaku kidotai 2.0 (Ghost in the Shell 2.0)
2015 Nowhere Girl
2023 Chii Tomodachi (I Can't Stop Biting You/Krvne prijateljice)