Prehodi
Passages
Passages
Zgodbo o strasteh, poželenju in ljubosumju, v kateri se v usodnem trikotniku znajdejo gejevski par in mlada ženska, Ira Sachs predstavlja z gledišča nevsiljivega opazovalca, ki občutke protagonistov zazna, še preden se jih zavejo sami.

Na sklepni zabavi po uspešno končanem snemanju v Parizu nemški režiser Tomas spozna mlado osnovnošolsko učiteljico Agathe. Nedolžen ples se razvije v spogledovanje, ki se konča s posteljno avanturo. Nič neobičajnega in problematičnega, če ne bi bil Tomas poročen s svojim britanskim partnerjem Martinom. A ponosno priznanje, da je prvič spal z žensko, usodno načne njuno vezo. Še posebej ker se Tomasov odnos z Agathe razvije v več kot le seks in ker se srečujeta vedno pogosteje. Njuno početje v vseh treh sproži doslej nepoznane občutke telesne privlačnosti, skeleče razdvojenosti in boleče prevare. Smo v ljubezni res pripravljeni deliti?

"Vselej čutim, da moji filmi nekako razkrivajo, obravnavajo vprašanja in se spoprijemajo z nekaterimi od njih, ki jih presojam o sebi. Včasih so to primeri zelo osebnega postopanja, delovanja ali doživetij. Včasih gre za preizpraševanje lastnega položaja, obstoja v svetu - kot osebe, s prednostmi, ki jih imam, barvo kože, spolom, poklicem. V filmu nisem Tomas, sem pa nadvse intimno povezan z njim kot človekom, ki na neki ravni pričakuje, da mu bo vse dosegljivo." (Ira Sachs)
Sekcija: KRALJI IN KRALJICE
Režija: Ira Sachs
Država, letnica: Francija, 2023
Trajanje filma: 91
Podnapisi: slovenščina
Jezik: angleščina, francoščina

Ogled filma v kinematografih:

čet., 9.11.2023 18:00 Maribox Nakup
sob., 11.11.2023 21:20 Linhartova dvorana Nakup
tor., 14.11.2023 19:15 Kino Bežigrad Nakup
sre., 15.11.2023 21:00 Dvorana AGRFT Nakup
ned., 19.11.2023 17:00 Dvorana AGRFT Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo
storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Mauricio Zacharias, Ira Sachs
Fotografija:
Josée Deshaies
Igrajo:
Franz Rogowski (Tomas), Ben Whishaw (Martin), Adele Exarchopoulos (Agathe), Erwan Kepoa Falé (Amad), Théo Cholbi (Jérémie), William Nadylam (Clément)
Producent:
SBS Productions
contact@sbs-distribution.fr
Distribucija:
Fivia d.o.o.
cenex@siol.net
Prodaja:
SBS Distribution
contact@sbs-distribution.fr
Deli povezavo
O režiserju
Rojen leta 1965 v Memphisu, ZDA. Diplomiral je iz literature in filma na Univerzi Yale. Poučuje film na newyorški Univerzi Kolumbija. Že v začetku devetdesetih let je začel snemati kratke filme, leta 1997 pa je posnel celovečerni prvenec The Delta. Njegovi filmi večinoma obravnavajo gejevsko problematiko, zato velja za enega ključnih ustvarjalcev newyorške gejevske skupnosti.
Filmografija
1997 The Delta
2012 Keep the Lights On
2014 Love Is Strange (Ljubezen je čudna reč)
2016 Little Men (Najstnika)
2019 Frankie
2023 Passages (Prehodi)