Sladki vzhod
The Sweet East
The Sweet East
Slikovito popotovanje po mestih in gozdovih na vzhodu ZDA skozi oči najstnice, ki po pobegu s šolskega izleta prvič odkriva širni svet. Punk različica Alice v čudežni deželi.

Srednješolka Lilian je na šolskem izletu, a je že na prvi pogled jasno, da ne spada med vrstnike, saj pogosto sanjari in se zateka v svoj svet. Po nasilnem dogodku v baru Lilian trči v Caleba. Slednji razbije ogledalo, za katerim se odpre skriven prehod, ki vodi stran od norije vsakdanjega sveta. Dekle zapusti skupino svojih sošolcev in se odpravi na potovanje, na katerem spozna vrsto različnih in nenavadnih posameznikov, ob katerih se ji svet pokaže v povsem novi luči.

"Sladki vzhod je signal svetlobne rakete čez nebo Amerike. Ta film je ustvarila Amerika. Želeli smo narediti nekaj pomembnega o naši domovini. Pravzaprav gre za staro državo, vendar je njena hrbtenica močna, mišice čvrste, sklepi gibki; poleg tega, ali se ni vznemirljivo zazreti, kam nas bo vodilo naprej? /.../ Ali gre za film ceste o odraščanju ali zgodbo o tem, kako ostati zvest samemu sebi, ko ne veš čisto dobro, kdo si. Pomembno je dvomiti, nikoli ne biti o ničemer prepričan. Ker je prepričanost dolgočasna. Zaradi prepričanosti obtičimo na mrtvi točki." (Sean Price Williams)

Sekcija: PERSPEKTIVE
Režija: Sean Price Williams
Država, letnica: ZDA, 2023
Trajanje filma: 104
Podnapisi: slovenščina
Jezik: angleščina

Ogled filma v kinematografih:

sob., 11.11.2023 21:00 Kosovelova dvorana Nakup
ned., 12.11.2023 16:00 Kinodvor Nakup
ned., 19.11.2023 19:00 Kino Bežigrad Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo
storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Nick Pinkerton
Fotografija:
Sean Price Williams
Glasba:
Paul Grimstad
Igrajo:
Talia Ryder (Lillian), Earl Cave (Caleb), Simon Rex (Lawrence), Ayo Edebiri (Molly), Jeremy O. Harris (Matthew), Jacob Elordi (Ian), Rish Shah (Mohammad), Gibby Haynes (Abbot), Jack Irv (Troy), Cameron Andre (Adam), Betsey Brown (Betsy), Jonathan Daniel Brown (g. Franks), Peter Buntaine (S.P.W.), Kaili Corcoran (Becky), Adam Friedland (Eric)
Producent:
Base 12 Films & Marathon Street
craigbutta@gmail.com
Prodaja:
The Match Factory
info@matchfactory.de
Deli povezavo
koda za glasovanje:
D
O režiserju
Rojen leta 1977 v Wilmingtonu (Delaware, ZDA). Preden je s celovečernim prvencem Sladki vzhod uradno postal tudi filmski režiser, je imel za sabo več kot dve desetletji trajajočo poklicno pot snemalca in direktorja fotografije. Snemal je za režiserje, kot so Abel Ferrara, brata Safdie in Alex Ross Perry. Znan je po uporabi ročne kamere s poudarjanjem naravnih virov svetlobe.
Filmografija
2023 The Sweet East (Sladki vzhod)