Rimini
Rimini
Rimini
Pronicljiv portret ostarelega avstrijskega pevca, ki životari v zapuščenem obmorskem letovišču, nosi prepoznaven Siedlov pečat in nostalgičen pridih dobe šlagerjev.

Po materini smrti se nekdaj uspešen popevkar Richie Bravo vrne domov v Avstrijo. V kleti družinske hiše ga pričaka mlajši brat, oče pa je v domu za ostarele. Njegov edini vir dohodkov so vedno redkejši nastopi po jedilnicah in dvoranah nekoč cvetočega obmorskega mesteca Rimini ter oddajanje nekoč razkošne vile, polne plakatov, glasbenih trofej in spominov. Ker niti to ne zadošča za dostojno življenje, ostareli in osamljeni žigolo svoje oboževalke, gospe v poznih zrelih letih, razveseljuje tudi s seksualnimi uslugami. A njegov šarm tako kot njegovo premoženje počasi kopni, potem pa se pred vrati pojavi še njegova odrasla hčerka, za katero se nikoli ni kaj dosti brigal …

»Že dolgo sem si želel posneti film na jadranski obali, v turobni zimski krajini, ob morju in obali s praznimi plažami, meglo in hladnim vzdušjem. Všeč mi je bila zamisel snemati zunaj sezone, v mestu z zaprtimi hoteli, bari na plaži, restavracijami. Vzdušje je bilo zame izjemno pomembno. Popolnoma se prilega zgodbi o Richieju Bravu.« (Ulrich Seidl)
Sekcija: PREDPREMIERE
Režija: Ulrich Seidl
Država, letnica: Avstrija, Nemčija, Francija, 2022
Trajanje filma: 114
Podnapisi: slovenščina
Jezik: nemščina, italijanščina

Ogled filma v kinematografih:

čet., 10.11.2022 21:00 Linhartova dvorana Nakup
pet., 11.11.2022 17:30 Maribox Nakup
ned., 13.11.2022 18:30 Kino Komuna Nakup
pon., 14.11.2022 19:00 Kino Union Celje Nakup
sre., 16.11.2022 18:15 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD)
*ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.
Scenarij:
Ulrich Seidl, Veronika Franz
Fotografija:
Wolfgang Thaler
Igrajo:
Michael Thomas (Richie Bravo), Tessa Göttlicher (hči Tessa), Hans-Michael Rehberg (oče), Inge Maux (Emmi Fleck), Claudia Martini (Annie), Georg Friedrich (Ewald)
Producent:
Ulrich Seidl Filmproduktion
office@ulrichseidl.com
Distribucija:
Demiurg
info@demiurg.si
Prodaja:
Coproduction Office
sales@coproductionoffice.eu
Deli povezavo
O režiserju
Rojen leta 1952 na Dunaju. Ob Michaelu Hanekeju velja za enega najpomembnejših, formalno in vsebinsko najradikalnejših sodobnih avstrijskih režiserjev. Po študiju novinarstva, umetnostne zgodovine in režije je začel snemati dokumentarne filme. Leta 2001 je posnel prvi igrani celovečerec Pasji dnevi in zanj v Benetkah prejel posebno nagrado žirije. Dobrih deset let pozneje je sledila uspešna trilogija Paradiž, prikazana v tekmovalnih programih najpomembnejših evropskih festivalov v Cannesu, Benetkah in Berlinu.
Filmografija
2012 Paradies: Liebe (Paradise: Love/Paradiž: Ljubezen)
2012 Paradies: Glaube (Paradise: Faith/Paradiž: Vera)
2013 Paradies: Hoffnung (Paradise: Hope/Paradiž: Upanje)
2014 Im Keller (In the Basement/V kleti) (dok./doc.)
2016 Safari (dok./doc.)
2022 Rimini
2022 Sparta (Šparta)