Vlažen prod
Wet Sand
Wet Sand
Melanholična himna drugačnosti, začinjena s suhim humorjem in osupljivo glasbeno podlago. Igriv preplet žanrov z jasno avtorsko vizijo.

Banalen, miren vsakdanjik prebivalcev tihe gruzijske vasice na obali Črnega morja, ki cenijo, da živijo daleč od mestnega kaosa, nekega dne pretrese novica, da se je obesil vase zaprti lokalni posebnež Eliko. Na presenečenje vseh se Amnon, lastnik edinega bara v bližini, sam javi, da bo poskrbel za pogreb – in kmalu se mu pridruži Elikova samosvoja vnukinja Moe. Njen prihod v močno homofobnem okolju sproži zaporedje dogodkov, ki razkrijejo, da skupnost na videz ljubeznivih ljudi povezujeta mreža laži in zavračanje vsega drugačnega.

»Moj brat Sandro Naveriani je soavtor scenarija in pobudnik projekta. V otroštvu sva skupaj gledala najrazličnejše filme, ne glede na njihov žanr ali kakovost. Tako sva izoblikovala najino pripovedništvo. Ko piše, rad meša žanre, razvil je bolj rigorozen, strukturiran način pisanja. V to strukturo z užitkom vnašam notranji kaos, dekonstrukcijo in razdiranje. Izziv nama je predstavljalo ustvariti kontekst, v katerem bi najini liki sobivali ter družno živeli s predsodki, fanatizmom, strahom, sanjami in upi, obkroženi z družbenimi in političnimi vprašanji, ter ga predstaviti subtilno, s podobami in ne z besedami.« (Elene Naveriani)
Sekcija: JADRANSKA MREŽA FESTIVALOV
Režija: Elene Naveriani
Država, letnica: Gruzija, Švica, 2021
Trajanje filma: 115
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: gruzijščina

Ogled filma v kinematografih:

pet., 11.11.2022 14:30 Kosovelova dvorana Nakup
pon., 14.11.2022 18:45 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Sandro Naveriani, Elene Naveriani
Fotografija:
Agnesh Pakozdi
Igrajo:
Bebe Sesitashvili (Moe), Gia Agumava (Amnon), Megi Kobaladze (Fleshka), Giorgi Tsereteli (Alex), Eka Chavleishvili (Neli), Zaal Goguadze (Dato), Kakha Kobaladze (Spero)
Producent:
maximage GmbH
info@maximage.ch
Prodaja:
maximage GmbH
info@maximage.ch
Deli povezavo
O režiserju
Rojena leta 1985 v Gruziji, živi v Švici. Sprva je v Tbilisiju diplomirala iz slikarstva, nato pa se je v Ženevi lotila še kritičnih, kuratorskih in kibermedijskih ter pozneje še filmskih študij. Njen filmi so filmi upora, v njih pa daje prostor spregledanim zgodbam, neslišanim glasovom in marginaliziranemu življenju. Vlažen prod je njen drugi celovečerec.
Filmografija
2017 Me Mzis Skivi Var Dedamicaze / I Am Truly a Drop of Sun on Earth
2021 Wet Sand (Vlažen prod)