Varen kraj
Sigurno mjesto
Safe Place
Psihološko poglobljen prikaz vpliva travmatičnega dogodka na dinamiko družine, omejen na en dan in zasnovan na osebni izkušnji režiserja, ki v filmu »svojo« vlogo tudi odigra.

Damir in Bruno sta brata. Damir je pravkar poskušal narediti samomor, a mu ni uspelo. Zdaj se mama in Bruno trudita zaščititi Damirja ne le pred njim samim, ampak tudi pred vse prej kot sočutnim sistemom v podobi nesramnih in sumničavih policistov ter brezosebnega, pogosto celo arogantnega zdravstvenega osebja.

»Film sem zasnoval na osebni izkušnji. Kot ustvarjalca me nekako celo začudi, da je grozodejstvo, ki se mi je zgodilo, sploh mogoče. Do tega dogodka se nisem zavedal, da lahko stvari tako hitro, tako radikalno, brez kakršnega koli opozorila in pojasnila uidejo izpod nadzora. Nekoč so Slavoja Žižka vprašali, kako to, da toliko objavlja. Odgovoril je, da si, medtem ko piše, govori, da tega ne bo nikoli objavil. Mislim, da sem podobno pisal ta film – govoreč si, da ga nikoli ne bom posnel. Končalo se je tako, da zdaj celo igram v njem.« (Juraj Lerotić)
Sekcija: PERSPEKTIVE
Režija: Juraj Lerotić
Država, letnica: Hrvaška, 2022
Trajanje filma: 102
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: hrvaščina

Ogled filma v kinematografih:

pon., 14.11.2022 16:00 Kinodvor Nakup
pet., 18.11.2022 21:00 Kosovelova dvorana Nakup
ned., 20.11.2022 17:40 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Juraj Lerotić
Fotografija:
Marko Brdar
Igrajo:
Snježana Sinovčić Šiškov (mama/mother), Goran Marković (Damir), Juraj Lerotić (Bruno)
Producent:
Pipser
info@pipser.hr
Prodaja:
Cercamon
dorian@cercamon.biz
Deli povezavo
koda za glasovanje:
F
O režiserju
Rojen leta 1978 v Kielu, Nemčija. Najprej je diplomiral iz predšolske vzgoje na Filozofski fakulteti v Zadru, nato pa je študiral še filmsko in TV-režijo na Akademiji dramskih umetnosti v Zagrebu. Posnel je nekaj kratkih filmov in televizijskih serij (za HTV in RTL). Varen kraj je njegov celovečerni prvenec.
Filmografija
2022 Sigurno mjesto (Safe Place/Varen kraj)