Ravnine
The Plains
The Plains
Predmestje Melbourna, okrog sedemnajste ure. Petdesetletni moški se v filmu, ki se skoraj v celoti zgodi v avtomobilu, po končanem delavniku vsakič znova vozi domov. Film med vsakodnevnim prevozom na delo in domov ponudi cikel štirih letnih časov.

Odvetnik Andrew med vožnjo praviloma pokliče bolno mater, pa ženo Cheri, posluša radio in ga spet ugasne, čaka v prometni konici. Včasih pelje tudi sodelavca Davida. Drugič se sprašuje o smislu svojega početja. Med vožnjo spoznamo njegovo življenje: z ženo imata dolg in srečen zakon; sprejela sta »filozofsko odločitev«, da ne bosta imela otrok, česar ne obžalujeta; še vedno ga boli sestrina smrt, pa tudi bližajoča se smrt njegove dementne matere. Dokumentarno-igrani film je nastal na podlagi resničnih pogovorov med vožnjo domov med režiserjem – pravnikom in njegovim sodelavcem.

»Natančen dialog vsekakor ni bil zapisan, oblika, ki jo je prevzel, pa je vsekakor bila vnaprej določena, če to lahko tako opredelimo. Ko sem spoznal Andrewa, sva ugotovila, da živiva blizu drug drugega; začel me je voziti domov in tako je zraslo najino medgeneracijsko prijateljstvo. Po telefonu je klical ženo in mamo. Zamislil sem si postopno snemanje, a sem sledil videnju v smislu celostnega dramskega loka. Usmerjal sem Andrewa in se prepričal, da se je pripravljen podati v vse, kar bova pretresala. Vaj ni bilo. Film smo pustili zelo odprt.« (David Easteal)
Sekcija: PERSPEKTIVE
Režija: David Easteal
Država, letnica: Avstralija, 2022
Trajanje filma: 178
Podnapisi: slovenščina
Jezik: angleščina

Ogled filma v kinematografih:

pon., 14.11.2022 11:00 Kinodvor Nakup
sre., 16.11.2022 20:45 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
David Easteal
Fotografija:
Simon J. Walsh
Igrajo:
Andrew Rakowski (Andrew), David Easteal (David), Cheri LeCornu (Cheri), Inga Rakowski (Inga)
Producent:
David Easteal Film
contact@davideasteal.com
Prodaja:
Pascale Ramonda
pascale@pascaleramonda.com
Deli povezavo
koda za glasovanje:
E
O režiserju
Rojen leta 1986. Živi in dela v Melbournu. Na tamkajšnji univerzi je študiral pravo in literarne vede. Dela kot odvetnik in režiser. Leta 2015 je na mednarodnem festivalu v Melbournu prejel nagrado za perspektivnega avstralskega režiserja. Ravnine je njegov celovečerni prvenec.

Filmografija
2022 The Plains (Ravnine)