Prezaposlena
A plein temps
Full Time
Socialna drama o materi samohranilki, ki jo porušen urnik med splošno stavko pahne v napeto tekmo s časom.

Julie se močno trudi, da bi kot mati samohranilka na podeželju vzgojila svoja otroka, medtem ko opravlja delo čistilke v luksuznem hotelu v Parizu. Njeno neskončno spopadanje z računi, krediti, limiti na bančnem računu in preživnino je naporno, a nekako ji uspeva. Ko je končno povabljena na intervju za delovno mesto, na katerega je dolgo upala, izbruhne splošna stavka, ki ohromi sistem javnega prevoza. Krhko ravnovesje, ki ga je Julie vzpostavila, se zdaj utegne porušiti. Julie se mora spustiti v mrzlično tekmo s časom, kjer se vrtinec zamud, začasnih rešitev in kršitev dogovorjenih pravil prelevi v vprašanje življenja in smrti.

»Film je socialna drama, h kateri sem nekako pristopil kot k srhljivki. Želel sem, da se vsakodnevni opravki zaznajo kot vir napetosti. Protagonistka Julie živi na prehitevalnem pasu, ne zato ker bi bila vohunka ali agentka CIE, ampak preprosto ker je mati samohranilka v boju za boljše življenje.« (Eric Gravel)
Sekcija: PERSPEKTIVE
Režija: Eric Gravel
Država, letnica: Francija, 2021
Trajanje filma: 88
Podnapisi: slovenščina
Jezik: francoščina

Ogled filma v kinematografih:

sre., 9.11.2022 15:00 Kino Bežigrad Nakup
sre., 9.11.2022 18:00 Maribox Nakup
pet., 11.11.2022 19:00 Kosovelova dvorana Nakup
sob., 12.11.2022 15:00 Kino Komuna Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD)
*ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.
Scenarij:
Eric Gravel
Fotografija:
Victor Seguin
Glasba:
Irene Drésel
Igrajo:
Laure Calamy (Julie Roy), Anne Suarez (Sylvie), Genevieve Mnich (Madame Lusigny), Nolan Arizmendi (Nolan), Sasha Lemaitre Cremaschi (Chloé), Cyril Guei (Vincent), Lucie Gallo (Jeanne Delacroix), Agathe Dronne (Sophie), Mathilde Weil (Lydia), Dana Fiaque (Amina), Mareme N'Diaye (Ines), Olivier Faliez (Paul), Irina Muluile (Irina), Aymeline Alix (Claire)
Producent:
Novoprod Cinema
production@novoprod.fr
Distribucija:
Demiurg
info@demiurg.si
Prodaja:
Be For Films
pamela@beforfilms.com
Deli povezavo
O režiserju
Režiser francosko-quebeškega porekla. Diplomiral je na univerzi Concordia v Montrealu. Je soustanovitelj gibanja Kino v Parizu. Posnel je dvajset kratkih filmov in dva celovečerca. Še posebej njegov drugi film Full Time je z osvojenima nagradama v Benetkah vzbudil mednarodno pozornost.
Filmografija
2017 Crash Test Aglaé
2021 A plein temps (Full Time/Prezaposlena)