Neustavljivi
Entre les vagues
The Braves
Francoska režiserka Anais Volpé raziskuje viharno prijateljstvo med mladima junakinjama današnjega časa, ki se pogumno soočita z osebno stisko.

Margot in Alma sta najboljši prijateljici, polni mladostne energije in želje po osvajanju sveta. Veliko priložnost dobita, ko ju gledališka režiserka angažira kot igralki v gledališki igri o mladi nosečnici, ki se spominja svojega prihoda v ZDA. Mladenki ob vajah uganjata norčije, s katerimi preizkušata potrpežljivost nadrejenih, a nič ne more skaliti njunega neizmernega veselja, ki se poraja ob dejstvu, da sledita svojim sanjam. Potem pa med njiju stopi življenje in ju postavi pred preizkušnjo, ki je nikakor nista pričakovali.

»Želela sem poustvariti močno čustvo, doživljeno, ko nas premetavajo razburkani valovi življenja. Ti valovi nas prevračajo, obenem pa tudi nosijo – ali, bolje rečeno, zibajo. Ustvarjajo nenehno čustveno gibanje, ob katerem imamo včasih občutek, kot bi se od sebe odmikali in približevali obenem. To je pot, ki smo jo primorani ubrati, če se želimo približati novim obzorjem, pa tudi pristati na novih obalah.« (Anais Volpé)
Sekcija: PERSPEKTIVE
Režija: Anais Volpé
Država, letnica: Francija, 2021
Trajanje filma: 99
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: francoščina

Ogled filma v kinematografih:

pet., 11.11.2022 15:15 Linhartova dvorana Nakup
pon., 14.11.2022 21:10 Kosovelova dvorana Nakup
sob., 19.11.2022 14:50 Kino Komuna Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Anais Volpé
Fotografija:
Sean Price Williams
Glasba:
David Gubitsch, Elie Mittelmann
Igrajo:
Souheila Yacoub (Margot), Déborah Lukumuena (Alma Sarnem), Matthieu Longatte (Niko), Sveva Alviti (Kristin), Angélique Kidjo (Amina), Alexandre Desane, Fabien Mariano Ortiz, Marylou Vergne, Julia Mugnier, Adam Hegazy, Diamond Deuklo, Juliette Dol, Manon Klein, Sara Verhagen, Charlene Osei-Mensah, Merry Royer, Clement le Glatin, Redouane Bougheraba, Julie Desane
Producent:
Unité
info@unite-films.com
Prodaja:
mk2 films
elise.cochin@mk2.com
Deli povezavo
koda za glasovanje:
D
O režiserju
Rojena 1988 v Toulousu, Francija. Sprva je delala kot gledališka igralka, potem pa je kot samoukinja začela pisati in snemati lastne filme. Leta 2016 je ustvarila večmedijski projekt Heis: Chroniques, sestavljen iz celovečernega filma, spletne serije in umetniške instalacije. Celovečerec Neustavljivi se je leta 2021 uvrstil v sklop Štirinajst dni režiserjev festivala v Cannesu.
Filmografija
2017 Heis: Chroniques
2021 Entre les vagues (The Braves/Neustavljivi)