Intregalde
Intregalde
Intregalde
Osrednji predstavnik romunskega novega vala Radu Muntean se v svojem novem celovečercu sprašuje, kje so meje dobrodelnosti.

Maria, Dan in Ilinca se ob koncu leta odpravijo na vsakoletni humanitarni izlet. S skupino sodelavcev se v dragih športnih terenskih vozilih po blatnih gorskih cestah prebijajo do zakotnih vasi, kjer domačine obdarijo z vrečami dobrot. Na poti naletijo na starca, ki jih prosi, naj ga odpeljejo do bližnje žage. Avtomobil obtiči v blatu, zato je trojica dobrodelnežev primorana preživeti noč z naključnim sopotnikom, ta izkušnja pa korenito spremeni njihovo dojemanje empatije in dobrodelnosti.

»Kakšne so meje empatije, ko razmišljaš o težavah drugih? Smo bolj srečni, ko smo dobrodelni, ali smo dobrodelni le, ko smo srečni? Je resnični altruizem priznan le takrat, ko ga spremlja določena žrtev dobrodelneža?« (Radu Muntean)
Sekcija: JADRANSKA MREŽA FESTIVALOV
Režija: Radu Muntean
Država, letnica: Romunija, 2021
Trajanje filma: 104
Podnapisi: angleščina,slovenščina
Jezik: romunščina, romščina , angleščina

Ogled filma v kinematografih:

pet., 18.11.2022 11:00 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Radu Muntean, Alexandru Baciu, Raăzvan Rădulescu
Fotografija:
Tudor Vladimir Panduru
Igrajo:
Maria Popistasu (Maria), Ilona Brezoianu (Ilinca), Alex Bogdan (Dan), Luca Sabin (Kente), Toma Cuzin (Carjan), Gabor Bondi (Brebu), Radu Muntean (Radu), Carmen Lopazan (Cristina), Luca Elena (Mariuta), Luca Maria (Ina), Vlad Oancea (Biciu), Victor Neagoe (Matei), Aloman Florean (Voicu)
Producent:
Multimedia Est
dragos.vilcu@mme.ro
Prodaja:
Voodoo Films
contact@voodoofilms.ro
Deli povezavo
O režiserju
Rojen leta 1971 v Bukarešti, Romunija. Leta 1994 je diplomiral na Akademiji za film in gledališče v Bukarešti. Sprva je delal v oglaševalski industriji in zrežiral več kot štiristo reklamnih spotov, potem pa se je hitro uveljavil tudi v filmski režiji. Za svoje filme je prejel številne nagrade na mednarodnih festivalih.
Filmografija
2005 Furia (Rage)
2006 Hârtia va fi albastră (The Paper Will Be Blue/Papir bo pomodrel)
2008 Boogie
2010 Marti, după Crăciun (Tuesday After Christmas/Torek po božiču)
2011 Vorbitor (Visiting Room) (dok./doc.)
2015 Un etaj mai jos (One Floor Below/Spodnje nadstropje)
2018 Alice T.
2021 Întregalde (Intregalde)