Dvojna prevara
Heojil kyolshim
Decision to Leave
Velikan južnokorejske kinematografije Park Chan-wook se v svojem novem filmu veličastno pokloni zapuščini filma noir. Nagrada za najboljšo režijo na filmskem festivalu v Cannesu.

Policija preiskuje primer smrti moškega, ki je z vrha pečine padel v prepad. Detektiv Hae-joon med preiskovanjem okoliščin obišče Seo-rae, ženo umrlega moškega. Ker ta ne kaže nikakršnih znakov vznemirjenja ali žalovanja zaradi moževe smrti, postane glavna osumljenka v primeru. Hae-joon se po intenzivnem zasliševanju loti prikritega opazovanja mlade vdove. Privlačno dekle ga začne vse bolj begati, še posebej ker tako dobro skriva svoja čustva. Detektiv in osumljenka tako razvijeta zapleteno razmerje, ki vodi k razumevanju storjenega zločina, a hkrati tudi zastira pogled nanj.

»Dvojna prevara je zgodba za odrasle. Je ljubezenska zgodba in detektivka obenem. Želim pa poudariti, da gre za zgodbo o izgubi, s katero se lahko vsak poistoveti. Namesto da bi jo obravnaval kot nazorno tragedijo, sem jo poskušal izraziti s subtilnostjo, eleganco in humorjem.« (Park Chan-wook)
Sekcija: PREDPREMIERE
Režija: Park Chan-wook
Država, letnica: Južna Koreja, 2022
Trajanje filma: 138
Podnapisi: slovenščina
Jezik: korejščina, kitajščina

Ogled filma v kinematografih:

čet., 10.11.2022 20:15 Maribox Nakup
čet., 10.11.2022 21:00 Kino Bežigrad Nakup
sob., 12.11.2022 21:20 Linhartova dvorana Nakup
tor., 15.11.2022 19:00 Kino Union Celje Nakup
tor., 15.11.2022 19:00 Kino Bežigrad Nakup
čet., 17.11.2022 21:00 Kino Komuna Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena
Scenarij:
Park Chan-wook, Seo-kyeong Jeong
Fotografija:
Kim Ji-yong
Glasba:
Cho Young-wuk
Igrajo:
Tang Wei (Seo-rae), Park Hae-il (Hae-jun), Go Kyung-Pyo (Soo-wan), Lee Jung-hyun, Jeong Min Park, Teo Yoo (Lee Joo Im), Jung Yi-seo, Hak-joo Lee, Seo Hyun-woo, Yong-woo Park (Ho-shin), Seung-mok Yoo, Jeong Ha-dam, Yeong-suk Jeong
Producent:
Moho Film
moho@moho.co.kr
Prodaja:
CJ ENM
juhee.yi@cj.net
Deli povezavo
O režiserju
Rojen leta 1963 v Seulu, Južna Koreja. Sprva se je kot goreč cinefil izmenoma loteval filmske kritike in režije, preboj pa je doživel s filmom Gongdong gyeongbi guyeok JSA, ki je v Koreji podiral rekorde gledanosti. Z drugim filmom Naklonjenost gospodični Maščevanje je ustvaril edinstven filmski slog, s canskima nagradama za filma Stari in Žeja pa je postal osrednje ime korejske filmske renesanse.
Filmografija
2000 Gongdong gyeongbi guyeok JSA (J.S.A.: Joint Security Area)
2003 Oldeuboi (Oldboy/Stari)
2005 Chinjeolhan geumjassi (Lady Vengeance/Naklonjenost gospodični Maščevanje)
2009 Bakjwi (Thirst/Žeja)
2013 Stoker (Krvne skrivnosti)
2016 Ah-ga-ssi (The Handmaiden/Služkinja)
2022 Heojil kyolshim (Decision to Leave/Dvojna prevara)