NAZAJ
Policistova skrivnost
Originalni naslov:
Leynilögga
Angleški naslov:
Cop Secret
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA
Država, letnica:
Islandija, 2021
Trajanje filma:
98
Režija:
Hannes Thor Halldorsson
Scenarij:
Nína Petersen, Sverrir Thór Sverrisson, Hannes Thór Halldórsson
Fotografija:
Elli Cassata
Glasba:
Kristján Sturla Bjarnason
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
islandščina
koda za glasovanje:
K
Igrajo:
Audunn Blöndal (Bússi), Egill Einarsson (Hördur), Sverrir Thór Sverrisson (Klemenz), Steinunn Ólína Thorsteinsdóttir (Thorgerdur), Vivian Olafsdottir (Stefania), Björn Hlynur Björnsson (Rikki), Júlíana Sara Gunnarsdóttir (Lilja), Gunnar Hansson (Softý)
Nagrade:
Locarno 2021

Ogled filma v kinematografih:

pon., 15.11.2021 15:45 Kinodvor Nakup
čet., 18.11.2021 18:30 Kino Komuna Nakup
sob., 20.11.2021 18:10 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena

Deli povezavo
Opis:
Zabavna islandska parodija na hollywoodske franšize, kot je Hitri in drzni, ki ob obilici adrenalinskih akcijskih prizorov duhovito ponuja tudi razmišljujoč podton na temo aktualnih družbenih vprašanj.

Najpopularnejša policista islandskega glavnega mesta, Bússi in Klemenz, posredujeta pri ropu banke. Ko storilka na motorju prečka mestno mejo Reykjavika, jo morata prepustiti Hör?urju, kolegu iz sosednjega okrožja. To je samo uvod v razkritje podlih načrtov premetenega zločinca Rikkija, ki je pred leti izginil, zdaj pa ponovno terorizira deželo s svojimi morilskimi podvigi. V ta namen morata običajno neobriti in neurejeni Bússi ter samozavestni Hör?ur, ki se vedno oblači po zadnji modi, vozi BMW-ja in ponosno razkazuje mišice, združiti moči. In se bolje spoznati. To pa pripelje do dodatnih zapletov, saj Hör?ur ne skriva svoje biseksualne usmerjenosti, Bússi pa se na vse pretege trudi zatreti oziroma prikriti svoja homoseksualna nagnjenja ...

"Začel sem s konceptom humorističnega skeča in med pisanjem scenarija začutil, da mu moramo dati dušo, globljo vsebino in poseben preobrat. V prvi vrsti je moral biti film komičen, vendar sem upal, da bom z njim lahko posredoval tudi kaj pozitivnega in osvetlil pomembna vprašanja. Poskušal sem jih obravnavati s čim več spoštovanja." (Hannes Thór Halldórsson)