NAZAJ
Belle: zmaj in pegasta princesa
Originalni naslov:
Ryu to Sobakasu no Hime
Angleški naslov:
Belle: The Dragon and the Freckled Princes
Sekcija:
PANORAMA
Država, letnica:
Japonska, 2021
Trajanje filma:
121
Režija:
Mamoru Hosoda
Scenarij:
Mamoru Hosoda
Fotografija:
/
Glasba:
Ludvig Forssell, Yuta Bando
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
japonščina
koda za glasovanje:
N
Igrajo:
Kaho Nakamura (Belle – Suzu), Takeru Satoh (bitje – Kei), Koji Yakusho (Suzujin oče), Lilas Ikuta (Hiro), Ryo Narita (Shinobu), Shota Sometani (Kamishin), Tina Tamashiro (Luka), Toshiyuki Morikaw (Justin), Fuyumi Sakamoto (Okumoto), Kenjiro Tsuda (Jellinek), Mami Koyama (labod), Mamoru Miyano (Hitokawa Muitaro – Gutto koraemaru), Michiko Shimizu (Kita), Ryoko Moriyama (Yoshitani), Sachiyo Nakao (Hatanaka), Yoshimi Iwasaki (Nakai)
Nagrade:
Locarno 2021, Jeruzalem 2021

Ogled filma v kinematografih:

pon., 15.11.2021 21:00 Kino Komuna Nakup
sre., 17.11.2021 21:15 Linhartova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena

Deli povezavo
Opis:
Animirani film avtorja uspešnice Mirai je sodobna reinterpretacija zgodbe o lepotici in zveri, pripoved o negotovi najstnici, ki postane virtualna glasbena senzacija in se s skrivnostnim bitjem poda na vznemirljivo potovanje.

Sedemnajstletna Suzu z očetom živi na japonskem podeželju. Nekoč je rada prepevala s pokojno mamo, odkar nje ni, pa ne zmore več peti. Poleg tega sta se z očetom oddaljila in Suzu se je zaprla pred svetom. Nekega dne pa vstopi v U, virtualni svet, kjer se srečuje pet bilijonov uporabnikov. Tam ugotovi, da lahko skrita za svojim avatarjem spet poje in kot Belle kmalu postane velika virtualna zvezda. Potem pa se pred njo nenadoma pojavi skrivnostno bitje, podobno zmaju ...

"V preteklosti sem raziskoval, kako so danes ljudje povezani bolj kot kdaj koli in neizčrpno temo povezljivosti na spletu, za katero upam, da bo mlajši generaciji omogočila pozitivno in zabavno spremeniti svet na bolje. Vendar se tudi zelo zavedam s spletom povezanih težav, kot so spletne zlorabe, socialna izključenost in lažne novice. Vendar sem še vedno prepričan, da je lahko tudi koristno orodje za izboljšanje življenja vseh. Ker se splet nenehno razvija, sem si obljubil ustvariti film, ki bo pokazal njegove prednosti." (Mamoru Hosoda)