NAZAJ
Spencer
Originalni naslov:
Spencer
Angleški naslov:
Spencer
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
VB, Nemčija, Čile, ZDA, 2021
Trajanje filma:
111
Režija:
Pablo Larrain
Scenarij:
Steven Knight
Fotografija:
Claire Mathon
Glasba:
Jonny Greenwood
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Kristen Stewart (Diana), Jack Farthing (Charles), Timothy Spall (Alistar Gregory), Sean Harris (Darren), Sally Hawkins (Maggie), Jack Nielen (William), Freddie Spry (Harry), Stella Gonet (kraljica)
Nagrade:
Benetke 2021

Ogled filma v kinematografih:

sre., 10.11.2021 18:15 Kino Komuna Nakup
čet., 11.11.2021 18:15 Linhartova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena

Deli povezavo
Opis:
Priznani čilski režiser ponovno razkriva krhkost in moč ženske, ujete v primež javne podobe ter razpete med lastna čustva, formalne dolžnosti in pričakovanja drugih.

Leto 1991. Zakon princese Diane in princa Charlesa že dolgo ne premore več žara ljubezni. Kljub govoricam o morebitni ločitvi se zdi, da bo kraljeva družina božične praznike na posestvu Sandrigham preživela tako kot vedno - ob bogato obloženi mizi, obveznem lovu in tradicionalnem streljanju. Diana pozna to igro. A to še ne pomeni, da jo je pripravljena igrati tudi tokrat …

"To je zgodba o princesi, ki je sklenila, da ne bo postala kraljica, temveč sama zgradila lastno identiteto. Je na glavo obrnjena pravljica. Njena odločitev me je nadvse presenetila, in zdelo se mi je, da je morala biti zelo težka. To je osrčje filma. Želel sem raziskati Dianino ravnanje, ob nihanju med dvomom in odločenostjo, ko se je končno potegovala za svobodo. To je bila odločitev, ki je opredelila njeno zapuščino: zapuščino neprimerljive iskrenosti in človeškosti." (Pablo Larraín)