NAZAJ
Kapa - odpovedano
Originalni naslov:
Kapa
Angleški naslov:
Beanie - cancelled
Sekcija:
KINOBALON
Država, letnica:
Slovenija, Slovaška, Hrvaška, Luksemburg, 2021
Trajanje filma:
85
Režija:
Slobodan Maksimović
Scenarij:
Saša Eržen
Fotografija:
Sven Pepeonik
Glasba:
Michal Novinski
Podnapisi:
/
Jezik:
slovenščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Gaj Črnič (Erik), Kaja Podreberšek (Lučka), Ajda Smrekar (Barbara), Mojca Fatur (Ana), Frano Mašković (Boris), René Štúr (Božiček ropar), Mila Maksimović (Maja), Tilen Kolbe (Filip), Emil Kulović (Janko)
Nagrade:
/

Ogled filma v kinematografih:

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena

Deli povezavo
Opis:
Film Kapa na željo producenta (Senca Studio) na letošnjem Liffu ne bo prikazan.
Zaradi trenutnih slabih epidemioloških razmer v Sloveniji (in ker je vsebinsko film vezan na predbožični čas) so se odločili film premierno prikazati šele na naslednjem Liffu, novembra 2022.

Kupljene vstopnice lahko zamenjate za drugo prireditev (možnost doplačila), dobroimetje ali pa vam kupnino vrnemo.
Prosimo, da nas o tem obvestite najpozneje mesec dni po odpovedi na vstopnice@cd-cc.si (priložite e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice ter podatke za nakazilo na TRR).

Hvala za razumevanje!


Za otroke od 6. leta (v slovenščini)

Za božič se izpolnijo tudi najbolj skrite želje - to v prvem slovenskem božičnem celovečercu spoznata deček, ki nima nič, in deklica, ki ima vse.

Erik ima devet let in živi v mladinskem domu. Na glavi ves čas nosi kapo. Ko mu je še posebej hudo, si jo povezne kar čez nos. Kapo mu je namreč spletla mama. Ker je Erik tih in zadržan fant, mu v domu ni lahko - nanj se še posebej rada spravlja skupina starejših varovancev. Ko je za božič izžreban, da praznik preživi pri premožni dobrodelni družini, ga to prav nič ne razveseli. Najraje bi šel domov, k staršem. Nad Erikovim božičnim obiskom pa ni prav nič navdušena niti sedemletna Lučka. Ona bi raje deklico, za božič pa kužka. A kljub začetnemu nesoglasju je njun božični večer poseben: ko pri smrečici zalotita Božička, mu brez oklevanja sledita v avto in se odpravita na pustolovščino po praznično okrašenem mestu.

"Delati s Kajo in Gajem je bila zame neponovljiva izkušnja. Na začetku snemanja sem ju gledal kot nadarjena otroka, na koncu pa sta zame izjemna igralca in odlična prijatelja. Vsak dan sem užival v njuni iskrenosti, neverjetni igri in vzdržljivosti. Večmesečno snemanje, sicer prilagojeno delu z otroki, je celo za izkušene igralce velik zalogaj." (Slobodan Maksimović)