NAZAJ
Nemirni
Originalni naslov:
Les intranquilles
Angleški naslov:
The Restless
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Belgija, Francija, Luksemburg, 2021
Trajanje filma:
117
Režija:
Joachim Lafosse
Scenarij:
Joachim Lafosse
Fotografija:
Jean-François Hensgens
Glasba:
Antoine Bodson, Olafur Arnalds
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Leila Bekhti (Leila), Damien Bonnard (Damien), Gabriel Merz Chammah (Amine), Jules Waringo (Jerome), Patrick Descamps (Patrick)
Nagrade:
Cannes 2021

Ogled filma v kinematografih:

čet., 11.11.2021 20:00 APT Novo mesto Nakup
pet., 12.11.2021 18:15 Kosovelova dvorana Nakup
pon., 15.11.2021 20:15 Maribox Nakup
sre., 17.11.2021 21:00 Kino Komuna Nakup
pet., 19.11.2021 15:20 Linhartova dvorana Nakup
pet., 19.11.2021 20:00 Kino Union Celje Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Drama o paru, ki raziskuje meje svojega razmerja, ko se ob soočanju z bipolarno motnjo na preizkušnji znajdejo ljubezen, medsebojno sprejemanje in seveda upanje.

Damien, Leila in njun sin Amine preživljajo brezskrbne počitniške dni na obali. A ko se Damien odpravi plavat in se po nekaj urah brez dodatnega pojasnila vrne, kot da se ni nič zgodilo, na družino leže temna senca. Damienove težave se stopnjujejo z nespečnostjo in nenadnimi čustvenimi izbruhi, dokler zdravniki ne ugotovijo, da boleha za bipolarno motnjo. Po prihodu iz bolnišnice se vrne k svojemu delu, slikanju abstraktnih podob in restavriranju starega pohištva, Leila pa se znajde pred težko, na videz nemogočo nalogo: živeti s človekom, ki se kljub zdravilom izgublja v svoji nepredvidljivosti in je občasno le senca tistega, ki ga ljubi.

"Scenarij so sprva navdihnile moje izkušnje z bipolarnim očetom. Želel je biti fotograf in res se je s fotografijo nekaj časa ukvarjal, vendar v resnici ni izpolnil svojih sanj. Predal mi je veliko občudovanje predvsem portretnih umetnikov in že od začetka sem razmišljal o delu Juliena Magra, v upanju, da najdem vsaj malo te izjemne preprostosti." (Joachim Lafosse)