NAZAJ
Pravi moški
Originalni naslov:
Ich bin dein Mensch
Angleški naslov:
I'm Your Man
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
Nemčija, 2021
Trajanje filma:
105
Režija:
Maria Schrader
Scenarij:
Jan Schomburg, Maria Schrader
Fotografija:
Benedict Neuenfels
Glasba:
Tobias Wagner
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
nemščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Maren Eggert (Alma), Dan Stevens (Tom), Sandra Hüller (uslužbenka), Hans Löw (Julian), Wolfgang Hübsch (oče Felser), Annika Meier (Cora), Falilou Seck (Dean Roger), Jürgen Tarrach (Dr. Stuber), Henriette Richter-Röhl (Steffi)
Nagrade:
Berlinale 2021

Ogled filma v kinematografih:

sre., 10.11.2021 19:30 Linhartova dvorana Nakup
pet., 12.11.2021 18:30 Kino Komuna Nakup
pet., 12.11.2021 20:15 Maribox Nakup
pon., 15.11.2021 20:40 Kino Bežigrad Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Tragikomična zgodba, ki raziskuje človekovo dojemanje ljubezni in hrepenenja ter se poglobi v vprašanje, kaj nas dela ljudi.

Alma je znanstvenica, zaposlena v slovitem Pergamonskem muzeju v Berlinu. Da bi si zagotovila finančna sredstva za svoje raziskave, privoli v sodelovanje pri nenavadnem eksperimentu. Tri tedne bo morala sobivati s humanoidnim robotom, ki naj bi se v tem času preobrazil v Alminega idealnega partnerja. Tako znanstvenica spozna Toma, čednega robota v človeški podobi, ki je ustvarjen za to, da jo osreči. Le kaj bi lahko šlo narobe?

"Ni nezanimivo, da v našem filmu glavni ženski lik veliko težje objektivizira svojega moškega robota, ga težje vidi kot sredstvo za užitek. V primerjavi z moškim, ki ga spozna pozneje v filmu; ta ima svojo robotko in protagonistki zaupa: 'Ugotoviti moram, kakšna je njena cena, da jo obdržim.' Ne želim posploševati, vendar se zdi, da so moški bolj nagnjeni k obravnavanju žensk kot objektov." (Maria Schrader)