NAZAJ
Titan
Originalni naslov:
Titane
Angleški naslov:
Titane
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA
Država, letnica:
Francija, Belgija, 2021
Trajanje filma:
108
Režija:
Julia Ducournau
Scenarij:
Julia Ducournau
Fotografija:
Ruben Impens
Glasba:
Séverin Favriau, Jim Williams
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Vincent Lindon (Vincent Legrand), Agathe Rousselle (Alexia/Adrien), Garance Marillier (Justine), Lais Salameh (Rayane), Mara Cisse (Jeantet), Marin Judas (Charrier), Diong-Kéba Tacu (Sissoko), Myriem Akheddiou (Adrienova mati), Bertrand Bonello (Alexijin oče), Céline Carrere (Alexijina mati), Adele Guigue (mlada Alexia)
Nagrade:
Cannes 2021 (zlata palma), Sarajevo 2021, Toronto 2021, New York 2021

Ogled filma v kinematografih:

čet., 11.11.2021 20:45 Kino Bežigrad Nakup
sob., 13.11.2021 21:00 Linhartova dvorana Nakup
ned., 14.11.2021 20:15 Maribox Nakup
čet., 18.11.2021 21:15 Kino Komuna Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Brutalen žanrski tour de force, s katerim je francoska režiserka Julia Ducournau navdušila filmski svet in presenetljivo osvojila zlato palmo v Cannesu.

Alexia je imela kot deklica hudo prometno nesrečo. Da bi ji rešili življenje, so ji kirurgi v glavo vstavili ploščico iz titana. Ko odraste, se preživlja kot plesalka v nočnem klubu, a njen vsakdan zaznamujejo neukrotljivi nasilni izpadi. Po enem izmed njih se mora skriti pred policijo, zato si spremeni videz in se začne pretvarjati, da je sin mišičastega šefa gasilcev Vincenta. Med njo in Vincentom se razvije nenavadno razmerje, vendar pa je njena krinka vse manj prepričljiva. Na Alexijinem telesu se namreč začnejo dogajati spremembe, ki jih je vse težje spregledati.

"Da bi Titan dokončno izkristalizirala, sem se osredotočila na lik Vincenta in njegove fantazije: idejo, da lahko z lažjo ljubezen in človečnost prikličeš v življenje. Želela sem posneti delo, ki se sprva zaradi nasilja morda dozdeva 'nevšečno', potem pa se na lika globoko navežemo in na koncu film doživljamo kot ljubezensko zgodbo. Bolje rečeno, zgodbo o "rojstvu ljubezni", ker je tu vse vprašanje izbire." (Julia Ducournau)