NAZAJ
Bertov dnevnik
Originalni naslov:
Berts dagbok
Angleški naslov:
Bert's Diary
Sekcija:
KINOBALON
Država, letnica:
Švedska, 2020
Trajanje filma:
89
Režija:
Michael Lindgren
Scenarij:
Tapio Leopold
Fotografija:
Erik Vallsten
Glasba:
Andreas Grill, Erik Hjärpe
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
švedščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Hugo Krajcik (Bert), Julia Pirzadeh (Amira), Frank Dorsin (Ake), Yussra El Abdouni (Leila), Arvid Bergelv (Lill-Erik), Frode Östlin Westman (Klimpen)
Nagrade:
/

Ogled filma v kinematografih:

sob., 13.11.2021 15:40 Kosovelova dvorana Nakup
ned., 21.11.2021 15:30 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Za otroke od 10. leta (v švedščini s slovenskimi podnapisi)

Bert je običajen trinajsletnik: obožuje superjunake, ne mara koriandra in rad sanjari. Na primer o tem, da je najbolj kul sedmošolec na šoli, ki ga lahko ljubi le najbolj kul dekle na šoli. In še to: Bert piše dnevnik!

Prvi šolski dan dobi v dnevniku kar štiri zvezdice in pol. Bert se namreč zaljubi v najbolj kul devetošolko, ki jo vsi kličejo "Jogurt Lejla". Kmalu ugotovi, da je Amira, njegova nova sošolka, Lejlina sestra. Da bi se približal svoji simpatiji, se spoprijatelji z Amiro. A ko Bert na Lejlini postelji najde dnevnik, ga zasrbijo prsti. Kako bolje očarati dekle in si utreti pot do njenega srca, če ne s poznavanjem njenih skrivnosti? Bert sledi dnevniškemu zapisu, a ga usoda in srce odpeljeta drugam. Film je posnet po motivih uspešne knjižne serialke Bertovih dnevnikov švedskega pisateljskega dueta Andersa Jacobssona in Sörena Olssona, sicer avtorjev še enega švedskega otroškega knjižnega in filmskega junaka Suneja.

"Tudi sam sem kot desetletni otrok igral v veliki švedski produkciji, ki je bila takrat zelo popularna na televiziji. Kot otroški igralec sem imel torej kar nekaj izkušenj, vendar niso bile najbolj prijetne. Zato sem bil odločen, da tega ne ponovim. Bertova zgodba je prijetna, ne zaidemo v temačne globine, zato se s tem ni bilo treba spoprijemati." (Michael Lindgren)