NAZAJ
Inventura
Originalni naslov:
Inventura
Angleški naslov:
Inventory
Sekcija:
PERSPEKTIVE
Država, letnica:
Slovenija, 2021
Trajanje filma:
106
Režija:
Darko Sinko
Scenarij:
Darko Sinko
Fotografija:
Marko Brdar
Glasba:
Matija Krečič
Podnapisi:
angleščina
Jezik:
slovenščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Radoš Bolčina (Boris), Mirel Knez (Alenka), Dejan Spasić (inšpektor Andrej), Renato Jenček (Rudi), Mojca Partljič (Majda), Saša Tabaković (soimenjak)
Nagrade:
San Sebastian 2021

Ogled filma v kinematografih:

tor., 16.11.2021 18:00 Linhartova dvorana Nakup
sre., 17.11.2021 21:15 Kinodvor Nakup
čet., 18.11.2021 20:00 Maribox Nakup
pet., 19.11.2021 18:00 Kino Bežigrad Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Igrani prvenec slovenskega režiserja Darka Sinka je nenavadna tragikomedija o človeku, ki spozna, kako napačne predstave je imel o svojem življenju - predvsem o tem, koliko ljudi ga sovraži.

Nekega dne, ko Boris po večerji bere v svoji sobi, nekdo strelja nanj skozi okno. Pride policija in začne se preiskava pod vodstvom kriminalista Andreja. Ker je Boris povsem običajen človek, ki nima sovražnikov in ni v sporu z nikomer, policija ne najde nobenih osumljencev in zadevo zaključi z ugotovitvijo, da je šlo za golo naključje. A Boris se s tem ne more sprijazniti. Poln dvomov se odloči in sam razišče, kdo mu streže po življenju in zakaj.

"Inventura ponuja zgodbo o človeku, čigar podoba sveta in njegovega mesta v njem je razkrojena. Ironija in moč tega moralnega zloma pripovedujeta o današnjem času, ko ne moremo več ločiti pristnega od lažnega, ko se krepi nezaupanje in začnejo odnosi, ki smo jih nekoč imeli za samoumevne, razpadati." (Darko Sinko)