NAZAJ
Drive my Car
Originalni naslov:
Drive my Car
Angleški naslov:
Drive my Car
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Japonska, 2021
Trajanje filma:
179
Režija:
Ryusuke Hamaguchi
Scenarij:
Ryusuke Hamaguchi, Takamasa Oe, Haruki Murakami
Fotografija:
Hidetoshi Shinomiya
Glasba:
Eiko Ishibashi
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
japonščina, korejščina, angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Hidetoshi Nishijima (Yusuke Kafuku), Toko Miura (Misaki Watari), Reika Kirishima (Oto), Yoo-rim Park (Lee Yoon-a), Dae-Young Jin (Kon Yoon-su), Sonia Yuan (Janice Chan), Satoko Abe (Yuhara), Masaki Okada (Koji Takatsuki), Perry Dizon, Ann Fite
Nagrade:
Cannes 2021 (najboljši scenarij), Karlovi Vari 2021, Toronto 2021

Ogled filma v kinematografih:

sre., 10.11.2021 11:00 Kinodvor Nakup
sob., 13.11.2021 20:50 Kino Bežigrad Nakup
tor., 16.11.2021 21:00 Linhartova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Obvestilo storitev VOD za izbrani film ni omogočena

Deli povezavo
Opis:
Kratka zgodba Hurakija Murakamija je na velikem platnu zaživela kot refleksija o preseganju osebne travme s pomočjo umetnosti. Nagrada za najboljši scenarij na filmskem festivalu v Cannesu.

Yusuke je gledališki režiser in igralec, srečno poročen s scenaristko Oto. Mož in žena nenehno snujeta ideje za nove zgodbe ter si jih pripovedujeta. Oto nato nenadoma umre, zaradi česar se Yusuke umakne iz družabnega življenja. Njegovo edino zatočišče je avto, v katerem zdaj med samotnimi vožnjami sam vadi dialoge s pomočjo ženinih avdio kaset. Po dveh letih režiser sprejme ponudbo za nov gledališki projekt, vendar pa ga organizatorji soočijo z nenavadnim pogojem. Zavarovalnica zahteva, da se v službo ne sme voziti sam, temveč mora to delo opravljati njegova voznica, tiha in zadržana Misaki. Nobenemu od njiju vožnje niso prijetne, a sta primorana razviti odnos, ki bo prekinil mučno tišino.

"S to kratko zgodbo sem se prvič srečal, ko mi je prijatelj ob izidu leta 2013 omenil njeno sorodnost z mojim delom. In res: vožnja z avtom in možnost za zlagoma porajajoče se intimne pogovore v tem zaprtem prostoru. /.../ Mislim pa, da sta me najbolj pritegnila močna lika, Kafuku in Misaki. Izjemno zanimiva sta. Sta zelo zadržani osebi, ki le sčasoma spregovorita o sebi." (Ryusuke Hamaguchi)