NAZAJ
Kaj vidimo, ko se ozremo v nebo?
Originalni naslov:
Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt?
Angleški naslov:
What Do We See When We Look at the Sky?
Sekcija:
FOKUS: GRUZIJA
Država, letnica:
Gruzija, Nemčija, 2021
Trajanje filma:
148
Režija:
Alexandre Koberidze
Scenarij:
Alexandre Koberidze
Fotografija:
Faraz Fesharaki
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
gruzijščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Giorgi Bochorishvili (Giorgi), Ani Karseladze (Lisa), Oliko Barbakadze (Lisa), Giorgi Ambroladze (Giorgi), Vakhtang Fanchulidze (lastnik kavarne)
Nagrade:
Berlinale 2021 (nagrada FIPRESCI), Pesaro 2021 (posebna omemba), Fünf Seen 2021, IndieLisboa 2021, Transilvanija 2021

Ogled filma v kinematografih:

pet., 12.11.2021 20:30 Slovenska kinoteka Nakup
sob., 20.11.2021 20:30 Slovenska kinoteka Nakup
ned., 21.11.2021 11:00 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Topla, duhovita, ekscentrična sodobna filmska pravljica o ljubezni na prvi pogled, nogometu in potepuškem psu s fantastičnim zapletom.

Farmacevtka Lisa in nogometaš Giorgi se zaletita eden v drugega pred šolskimi vrati v gruzijskem mestu Kutaisi. Na prvi pogled se zaljubita in se dogovorita za zmenek, ne da bi se sploh predstavila. A usoda ima zanju drugačne načrte: čez noč ju doleti prekletstvo in zjutraj se zbudita kot popolnoma drugačni osebi. Njuno medsebojno iskanje na slepo v objemu starodavnega mesta, ki čudežno oživi pred našimi očmi, spremljajo nostalgična nogometna himna Čarobne noči Gianne Nannini in nagajivo poigravanje s filmskimi izraznimi sredstvi, ki občinstvo vabijo k aktivnemu gledanju filma.

"Neke noči, v poznih urah, sem se spraševal, kakšne filme želim ustvarjati. Odločil sem se, da bo nekaj mojih naslednjih filmov pravljičnih. Prebral sem veliko pravljic, nato pa začel pisati scenarij za film. Ob obsežnem branju pravljic spoznate, da se vse lahko zgodi in se počutite veliko bolj svobodne. Je lepo sredstvo za razmislek o folklori kot o nečem, kar te razbremeni omejitev upoštevanja pravil realnosti." (Alexandre Koberidze)