NAZAJ
Vse je bilo v redu
Originalni naslov:
Tout s'est bien passé
Angleški naslov:
Everything Went Fine
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Francija, 2021
Trajanje filma:
113
Režija:
Francois Ozon
Scenarij:
Emmanuele Bernheim, François Ozon
Fotografija:
Hichame Alaouie
Glasba:
Julien Roig
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Sophie Marceau (Emmanuele), Charlotte Rampling (Claude), Hanna Schygulla (Švicarka), André Dussollier (André), Géraldine Pailhas (Pascale), Nathalie Richard (komisarka), Grégory Gadebois (Gérard), Judith Magre (Simone), Éric Caravaca (Serge), Jacques Nolot (Robert), Daniel Mesguich (odvetnik), Alexia Chicot (Noémie)
Nagrade:
Cannes 2021

Ogled filma v kinematografih:

sre., 10.11.2021 20:15 Maribox Nakup
sob., 13.11.2021 18:10 Kino Komuna Nakup
tor., 16.11.2021 18:00 Kino Bežigrad Nakup
čet., 18.11.2021 21:00 Linhartova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
François Ozon v ospredje filma postavi najtežjo prošnjo, ki jo lahko oče naslovi na svojo hčerko: naj mu pomaga umreti.

Emmanuelin oče André pri petinosemdesetih letih doživi kap, po kateri ostane paraliziran po desni strani telesa. Ko se v bolnišnici sooča z invalidnostjo, svojo hčerko prosi, naj mu pomaga končati življenje. Emmanuele je venomer imela zapleten odnos s svojim očetom, kar je pustilo posledice na njeni osebnosti. A ker gre vendarle za njenega roditelja, ki ga ima še vedno rada, začne raziskovati razpoložljive možnosti. Evtanazija je v Franciji prepovedana, zato se obrne na organizacijo Pravica do dostojne smrti. André zadnje življenjsko obdobje tako preživi med poslednjimi sladkimi trenutki drobnih užitkov in upanjem na konec trpljenja.

"Zanimalo me je razmerje med očetom in hčerko. Res se me je dotaknilo. Ob pripovedovanju zgodbe sem zaslutil, kako težka je bila za hčerka ta preizkušnja z očetom. /.../ Mislim, da film ne izreče naklonjenosti ali nasprotovanja evtanaziji kot takšni. Menim, da prikaže zelo osebno zgodbo, v kateri se mora vsak posameznik spoprijeti s lastnimi vprašanji o življenju in smrti. To me je zanimalo." (François Ozon)