NAZAJ
Pariz, 13. okrožje
Originalni naslov:
Les Olympiades, Paris 13e
Angleški naslov:
Paris, 13th District
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
Francija, 2021
Trajanje filma:
105
Režija:
Jacques Audiard
Scenarij:
Jacques Audiard, Léa Mysius, Céline Sciamma, Adrian Tomine
Fotografija:
Paul Guilhaume
Glasba:
Clément Ducol, Rone
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina, mandarinščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Lucie Zhang (Émilie Wong), Makita Samba (Camille Germain), Noémie Merlant (Nora Ligier), Jehnny Beth (Amber Sweet), Genevieve Doang (Karin), Lumina Wang (Sandra), Pol White (Camillin oče), Camille Léon-Fucien (Eponine), Oceane Cairaty (Stéphanie), Anaide Rozam (Leila), Rong-Ying Yang (Emilijina mati)
Nagrade:
Cannes 2021, Toronto 2021

Ogled filma v kinematografih:

čet., 11.11.2021 15:30 Linhartova dvorana Nakup
pon., 15.11.2021 11:00 Kinodvor Nakup
ned., 21.11.2021 17:30 Maribox Nakup
ned., 21.11.2021 21:15 Kino Komuna Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Črno-bela drama preplete zgodbe štirih samskih milenijcev, Parižanov različnih etničnih korenin, ki skozi svoje navidez lahkotne, nezavezujoče odnose razkrivajo kompleksnost in prhkost sodobnih družbenih razmerij.

Ko se Émile, naveličana svoje službe, odloči preseliti v prostorno babičino stanovanje in objavi oglas za sostanovalko, ne pričakuje, da si ga bo delila z duhovitim in predanim učiteljem angleščine, ki mu je sicer ime Camille, a več kot očitno ni ženska. Sostanovalca kaj kmalu postaneta ljubimca, njun odnos pa se zakomplicira, ko začne Émile posvečati več časa Nori, študentki prava, ki se na študentski zabavi izdaja za Amber Sweet, zvezdo žgečkljivih spletnih klepetalnic. Noro sošolke namenoma ignorirajo in ustrahujejo, vse dokler ne najde nove zaveznice v pravi Amber, s katero se spoprijatelji v plačljivih video klepetih ...

"Les Olympiades se imenujejo stanovanjske stolpnice v 13. okrožju Pariza, glavnem filmskem prizorišču - posnet je v nesentimentalni črno-beli tehniki, ki mesta nikoli ne naslika z lepo podobo v slogu novega vala. Audiardovo filmsko pisavo zaznamujeta izjemna fluidnost in vizualni naboj; iz igralske zasedbe izvabi zavzeto igro in ima poseben občutek za umetnost pripovedovanja." (Peter Bradshaw, The Guardian)