NAZAJ
O naključju in domišljiji
Originalni naslov:
Guzen to sôzô
Angleški naslov:
Wheel of Fortune and Fantasy
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
Japonska, 2021
Trajanje filma:
121
Režija:
Ryusuke Hamaguchi
Scenarij:
Ryusuke Hamaguchi
Fotografija:
Yukiko Iioka
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
japonščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Kotone Furukawa (Meiko), Kiyohiko Shibukawa (Segawa), Katsuki Mori (Nao), Fusako Urabe (Moka), Aoba Kawai (Nana), Ayumu Nakajima (Kazuaki), Hyunri (Tsugumi), Shouma Kai (Sasaki)
Nagrade:
Berlinale 2021 (velika nagrada žirije), Moskva 2021, Hongkong2021

Ogled filma v kinematografih:

sre., 17.11.2021 11:00 Kinodvor Nakup
sob., 20.11.2021 20:50 Kosovelova dvorana Nakup
ned., 21.11.2021 20:00 Maribox Nakup
ned., 21.11.2021 20:30 Kino Bežigrad Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Tri zgodbe o prav toliko zaljubljenih ženskah in seriji naključij, ki protagonistke vodijo v zapletena osebna razmerja. Velika nagrada žirije na Berlinalu.

Ryusuke Hamaguchi je film zasnoval kot venec treh kratkih zgodb, ki v svoji sugestivni povezanosti spominjajo na trodelno glasbeno kompozicijo. V prvi zgodbi spremljamo Meiko, ki je pretresena, ko ugotovi, da je moški, za katerega se zanima njena prijateljica, v resnici njen bivši. V drugi zgodbi Sasaki iz maščevanja načrtuje potegavščino proti svojemu profesorju in v ta namen izkoristi svojo ljubimko Nao. V tretji zgodbi pa Natsuko sreča žensko, ki ju povezujejo skupni spomini iz preteklosti, kar vodi v priznanje skritih čustev, ki jih obe nosita v sebi. Tri prigode nas opomnijo, da so naključja ravno tako pomemben del našega življenja kot zavestne odločitve, ki jih na svoji življenjski poti sprejmemo.

"Tri zgodbe so bile zasnovane kot prve v seriji sedmih na temo 'naključja in domišljije'. Naključje me je vedno zanimalo. Njegovo upodabljanje je metoda, ki posebnosti, redkosti ne utemeljuje v realnosti, temveč jo obravnava kot bistvo sveta. Ob ustvarjanju dela s tem naslovom sem spoznal, da zgodbo razpira na nepričakovane načine. Naj vam bo presenečenje nad nepričakovanostjo sveta v užitek." (Ryusuke Hamaguchi)