NAZAJ
Pobesneli bivol
Originalni naslov:
Jallikattu
Angleški naslov:
Jallikattu
Sekcija:
PANORAMA
Država, letnica:
Indija, 2019
Trajanje filma:
95
Režija:
Lijo Jose Pellissery
Scenarij:
S. Hareesh, R. Jayakumar
Fotografija:
Girish Gangadharan
Glasba:
Prashant Pillai
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
malajalamščina
koda za glasovanje:
T
Igrajo:
Anthony Varghese (Antony), Chemban Vinod Jose (Kaalan Varkey), Sabumon Abdusamad (Kuttachan), Santhy Balachandran (Sophie), Jaffar Idukki (Kuriachan)
Nagrade:
Toronto 2020, Montreal 2019, Rotterdam 2020

Ogled filma v kinematografih:

čet., 11.11.2021 15:40 Kino Komuna Nakup
pet., 12.11.2021 21:15 Kosovelova dvorana Nakup
pet., 19.11.2021 15:30 Kinodvor Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Drzni indijski režiser Lijo Jose Pellisery ponuja eksplozivno zgodbo o pobeglem bivolu, ki v zakotni vasici povzroči vsesplošni kaos in blaznost ekstatičnega nasilja.

Kalan je mesar, ki prebivalce majhne indijske naselbine oskrbuje s svežim mesom. A nekega dne rutinski zakol bivola povzroči pravi preplah, saj žival ponori in pobegne ter začne pustošiti po vasi. Ko se policijska intervencija in najeti lovec na živali ne izkažeta za najbolj učinkovita, vzamejo vaščani zadeve v svoje roke. Nedolžen lov na žival se spremeni v krvavi obračun pod vodstvom lokalcev, ki želijo zmešnjavo izrabiti za poravnavo starih računov …

"Ne želimo posredovati političnega sporočila ali politične alegorije o dogajanju okoli nas. Film vidim kot človeško zgodbo, zaplet z univerzalno temo. Nič nimam proti, če si ljudje iz videnega ustvarjajo določene predstave, vendar si jim ne prizadevam vsiljevati idej. /.../ Želim si samo ustvarjati filme. Nočem se vpletati v razprave, ki mi ne bi dopuščale snemanja. Moje delo je ustvarjanje. Sporočila ni treba izpostaviti, podaš takšnega, ki se ponuja samo po sebi." (Lijo Jose Pellissery)