NAZAJ
Sladka stvar
Originalni naslov:
Sweet Thing
Angleški naslov:
Sweet Thing
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
ZDA, 2020
Trajanje filma:
91
Režija:
Alexandre Rockwell
Scenarij:
Alexandre Rockwell
Fotografija:
Lasse Tolboll
Glasba:
/
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
I
Igrajo:
Lana Rockwell (Billie), Nico Rockwell (Nico), Jabari Watkins (Malik), Will Patton (Adam), Karyn Parsons (Eve), ML Josepher (Beaux)
Nagrade:
Berlinale 2020 (kristalni medved za najboljši film Generation Kplus), Tribeca 2020

Ogled filma v kinematografih:

pet., 12.11.2021 16:15 Kinodvor Nakup
tor., 16.11.2021 15:30 Kino Komuna Nakup
pet., 19.11.2021 18:30 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
V grenkosladki zgodbi o odraščanju v težavnih okoliščinah, ki slavi odrešilno moč pustolovskega duha in otroške domišljije, je režiser glavne vloge zaupal svojima otrokoma in soprogi.

Najstnica Billie, ki prelepo poje in sta jo starša poimenovala po slavni pevki Billie Holiday, in njen mlajši brat Nico dan za dnem nabirata odpadno železo. Njun oče ves tako prislužen denar zapije, mama pa živi ob morju z novim ljubimcem. Z njo bi morala Billie in Nico preživeti brezskrbno poletje, a sta zaradi Beauxovega nasilnega obnašanja prisiljena pobegniti. Lahko pa bi tudi rekli, da se skupaj z novim prijateljem Malikom odpravita na pot, po kateri si drznejo stopati le samooklicani izobčenci in odpadniki.

"Je pričevanje o otroški odpornosti. Otroštvo glavnih likov odraža resnično lepoto, ker se takoj pod površjem skriva tudi tragedija. Otroci se lahko znajdejo v strašnih situacijah, vendar skoraj vedno najdejo neko čarobnost. To je del njihovega naravnega čuta za preživetje. Film se na to vprašanje usmeri in ga nekaj časa obdrži v gorišču. Ne gre za jasno izoblikovano sporočilo, vendar se film poglobi v del vsakogar od nas, vseh od nas." (Karyn Parsons)