NAZAJ
Oblak v njeni sobi
Originalni naslov:
Ta fang jian li de yun
Angleški naslov:
The Cloud in Her Room
Sekcija:
PERSPEKTIVE
Država, letnica:
Kitajska, Hongkong, 2020
Trajanje filma:
98
Režija:
Zheng Lu Xinyuan
Scenarij:
Zheng Lu Xinyuan
Fotografija:
Matthias Delvaux
Glasba:
Tseng Yun-Fang
Podnapisi:
angleščna, slovenščina
Jezik:
kitajščina
koda za glasovanje:
E
Igrajo:
CaJin Jing (Muzi), Liu Dan (Min), Chen Zhou (Fei), Ye Hongming (Feng), Dong Kangning (lastnik bara), Liang Cuishan, Wang Ruiwen
Nagrade:
Rotterdam 2020 (najboljši film), Tajpej 2020, Transilvanija 2020

Ogled filma v kinematografih:

čet., 11.11.2021 18:00 Kino Bežigrad Nakup
ned., 14.11.2021 11:00 Kinodvor Nakup
tor., 16.11.2021 15:45 Kosovelova dvorana Nakup

Ogled filma preko sistema VOD:

Nakup vstopnice (VOD) Ogled filma (VOD) *ogled filma je mogoč samo iz Slovenije.

Deli povezavo
Opis:
Melanholičen vizualni dnevnik mladega dekleta, ki ob vrnitvi domov začuti, kako krhki in mimobežni so medčloveški odnosi v velikem mestu. Zmagovalni film festivala v Rotterdamu.

Dvaindvajsetletna Muzi se odpravi domov v Hangčou na praznovanje kitajskega novega leta. Tu se ponovno pogrezne v vloge hčerke, polsestre in partnerke. Ko pa nekoč pospremi svojo sestro v šolo, spozna lastnika lokalnega bara. Ta karizmatični moški v njej prebudi spomine na starega prijatelja, ki je izginil brez sledu. Sočasno v mesto nenapovedano pripotuje Muzijin fant. Med pohajkovanjem po mestu, ki se zdi tako domače in hkrati tuje, Muzi išče svoj kotiček pod soncem.

"Vse doživljamo skozi Muzijine oči. Prehaja skozi življenje različnih ljudi, s katerimi jo povezuje določeno razmerje, vendar je od njih tudi v nekem smislu odtujena. Na nikogar se ne zanaša, tudi drugi se ne zanašajo nanjo kot vzvod njihovega življenja. Ta realnost mi je znana z vso svojo živostjo. V razmerju igraš neko vlogo - hčerke, dekleta, ob srečanju z novo simpatijo - vendar navsezadnje življenje ljudi teče svoj tok neodvisno od tebe." (Zheng Lu Xinyuan)