NAZAJ
Moj brat lovi dinozavre
Originalni naslov:
Mio fratello rincorre i dinosauri
Angleški naslov:
My Brother Chases Dinosaurs
Sekcija:
KINOBALON
Država, letnica:
Italija, 2019
Trajanje filma:
101
Režija:
Stefano Cipani
Scenarij:
Fabio Bonifacci, Giacomo Mazzariol
Fotografija:
Sergi Bartrolí
Glasba:
Lucas Vidali
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
italijanščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Alessandro Gassmann (Davide), Isabella Ragonese (Katia), Rossy de Palma (Rock), Francesco Gheghi (Jack), Gea Dall'Orto (Chiara), Maria Vittoria Dallasta (Alice), Lorenzo Sisto (Gio)
Nagrade:
Evropska filmska akademija – nagrada mladega obcinstva 2020
Opis:
Za otroke od 12. leta (v italijanšcini s slovenskimi podnapisi)

Ganljiv in humoren film o najstniških tegobah, o sprejemanju drugačnega in lastnega, posnet po resnični zgodbi in istoimenski knjigi Giacoma Mazzariola. Mladi iz kar 32 držav so mu letos podelili evropsko filmsko nagrado mladega občinstva.

Jack živi v glasni in srčni družini, s starejšima sestrama in mlajšim bratom Gi?m, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot superjunaki v stripih. Šele pozneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave kot tiste v stripih. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo. Na vso moč se zaljubi v novo sošolko, družbeno aktivistko Arianno, povsem spremeni svoj slog, zamenja krog prijateljev in celo bratec Gio postane sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar stvari povsem zaplete.


"/…/ Osebno se mi je roman prikupil, ker je v svojem jedru zgodba o prijateljstvu: o vezi med Jackom in njegovim bratom Giom. Ta žanr, ki bi ga nekako lahko poimenovali 'tovariški film', je zelo uglašen z mojo senzibilnostjo. K proučevanju medčloveških odnosov me najbolj pritegne in spodbudi neobičajno prijateljstvo." (Stefano Cipani)