NAZAJ
Terapija
Originalni naslov:
Thalasso
Angleški naslov:
Thalasso
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Francija, 2019
Trajanje filma:
93
Režija:
Guillaume Nicloux
Scenarij:
Guillaume Nicloux
Fotografija:
Christophe Offenstein
Glasba:
Julien Dore
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina, angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Michel Houellebecq (Michel), Gérard Depardieu (Gérard), Maxime Lefrancois (Maxime), Mathieu Nicourt (Mathieu), Daria Panchenko (Daria), Luc Sscwartz (Luc), Ginette Suchotsky (Ginette), André Suchotsky (Dédé), Jade Roberts (Sly), Françoise Lebrun (Françoise)
Nagrade:
San Sebastián 2019
Opis:
Šest let po filmu Ugrabitev Michela Houellebecqa se razvpiti francoski pisatelj vrača na filmska platna, tokrat v družbi Gérarda Depardieuja.

V elitnem zdravilišču v francoskem letovišču Cabourg Houellebecq sreča igralca Gérarda Depardieuja. Oba moška morata obiskovati najrazličnejšo nego in tretmaje, razvade, denimo cigarete in alkohol, ki se jim Houellebecq sicer vdaja vsak dan, pa so prepovedane. Edino tolažbo obupani pisatelj najde v kramljanju s slavnim francoskim igralcem, ki mu -vsakokrat ko je le mogoče - v zdravilišče pomaga pretihotapiti alkohol in cigarete.


"Film Terapija se je porodil iz želje zajemati iz istega vira navdiha, iste metode snemanja, enake svobode in spontanosti kot v filmih Ugrabitev Michela Houellebecqa in The End. V ta sistem neposrednosti sem želel pripojiti Michela Houellebecqa in Gérarda Depardieuja. Z namenom srečanja in insceniranja igrive 'drame za zaprtimi vrati', osnovane na otipljivih dejstvih, lažeh in gotovostih." (Guillaume Nicloux)