NAZAJ
Švic
Originalni naslov:
Pot
Angleški naslov:
Sweat
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Poljska, Švedska, 2020
Trajanje filma:
100
Režija:
Magnus Von Horn
Scenarij:
Magnus von Horn
Fotografija:
Michal Dymek
Glasba:
Piotr Kurek
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
poljščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Magdalena Kolesnik (Sylwia Zajac), Julian Swiezewski (Klaudiusz), Aleksandra Konieczna (Basia), Zbigniew Zamachowski (Fryderyk), Tomasz Orpinski (Rysiek), Lech Lotocki (Andrzej), Magdalena Kuta (Danuta), Dominika Biernat (Wiktoria), Katarzyna Dziurska (Kasia), Wiktoria Filus (Zosia), Bartosz Sak (Kacper), Edgar Griszczuk (Eryk), Katarzyna Cynke (Marieta)
Nagrade:
Cannes 2020, Toronto 2020, Zürich 2020, Hamburg 2020
Opis:
Tri dni v življenju priljubljene fitnes motivatorke, ki ji iskrena objava na Instagramu svet nenadoma obrne na glavo.

Sylwia je tridesetletna fitnes motivatorka iz Varšave, ki je zaslovela s svojimi objavami na družbenih omrežjih. Športnica vsak dan trdo dela, da bi svoje telo ohranila v čim boljši formi, obenem pa poskuša navdihniti na tisoče drugih, da bi stopili na isto pot. Ko nekega dne na Instagramu objavi zapis, v katerem prizna, da se počuti osamljeno, se pred njenim stanovanjem pojavi zalezovalec. Sylwia ga sprva ignorira in se poskuša še naprej osredotočati na svoj naporni urnik, a ko njegovi poskusi postanejo vse bolj vulgarni, dekle vse težje ohranja nasmeh na obrazu. Nekega dne Sylwia gostuje v priljubljeni televizijski oddaji in javnosti spregovori iz srca. Takrat prvič spozna, kdo ali kaj je v življenju zares pomembno.


"Čustveni ekshibicionisti me prevzamejo, verjetno ker sem na nasprotni strani tega spektra; čustva držim v sebi in jih zaradi bojazni pred obsojanjem redko razkazujem. Ob srečanju z ljudmi, ki se izražajo z lahkoto in brez sramu, sem nevoščljiv. Na družbenih medijih sem pasivni opazovalec. Opazujem tiste, ki so aktivni, ki razkazujejo sebe in svoja čustva. Koliko je v tem resnice? Izmišljam si njihovo resnično življenje. Kakšni so, ko je njihov mobilni telefon izklopljen? Obstaja razlika?" (Magnus von Horn)