NAZAJ
Luč mojega življenja
Originalni naslov:
Light of My Life
Angleški naslov:
Light of My Life
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
ZDA, 2019
Trajanje filma:
118
Režija:
Casey Affleck
Scenarij:
Casey Affleck
Fotografija:
Adam Arkapaw
Glasba:
Daniel Hart
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Anna Pniowsky (Rag), Casey Affleck (oce/dad), Tom Bower (Tom), Elisabeth Moss (mama), Hrothgar Mathews (Calvin), Timothy Webber (Lemmy), Monk Serrell Freed (mladenic)
Nagrade:
Berlinale 2019, Jeruzalem 2019

Deli povezavo
Opis:
Intimna apokaliptična družinska drama o očetu, ki se znajde pred dilemo, ali je več vredna nedolžnost (in življenje) njegove hčerke, ali prihodnost izginjajočega človeštva.
Oče in njegova hči Rag potujeta po obrobju nekdanje civilizacije deset let po tem, ko je smrtonosna epidemija z obličja zemlje izbrisala skoraj vso žensko populacijo in ogrozila obstoj človeštva. Ko ju sredi gozda ogrozijo trije ostareli moški, je intimne idile konec. Jasno je namreč, da napadalci v Rag vidijo zgolj orodje za nadaljnji razplod človeštva. Na točki, ko izginja še zadnji košček človečnosti, je oče postavljen pred težko preizkušnjo: kako obvarovati svojega otroka?

"Kot starši včasih hitro vidimo svet kakor prostor nevarnosti in ne lepote. Kot starši moramo zaščititi svojega otroka. /…/ Zgodba govori tudi o mladi osebi, ki čuti naravno in starosti ustrezno potrebo po neodvisnosti. Oče skuša uravnovesiti otrokovo telesno varnost z njegovo čustveno in psihološko blaginjo. Ugotovi, da je punca popolnoma zmožna biti sama svoja rešiteljica." (Casey Affleck)