NAZAJ
Resnica
Originalni naslov:
La vérité
Angleški naslov:
The Truth
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Francija, Japonska, 2019
Trajanje filma:
106
Režija:
Kore-eda Hirokazu
Scenarij:
Hirokazu Kore-eda
Fotografija:
Eric Gautier
Glasba:
Alexei Aigui
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina, angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Catherine Deneuve (Fabienne), Juliette Binoche (Lumir), Ethan Hawke (Hank), Clémentine Grenier (Charlotte), Alain Libolt (Luc), Manon Clavel (Manon), Christian Crahay (Jacques), Roger Van Hool (Pierre), Ludivine Sagnier (Amy), Laurent Capelluto (novinar), Jackie Berroyer (kuhar)
Nagrade:
Benetke 2019, Toronto 2019, San Diego 2019

Deli povezavo
Opis:
Prvi film Hirokazu Kore-ede, posnet zunaj rodnega Japonskega in s prepoznavno igralsko zasedbo, se sprašuje, ali so laži za osebno srečo ravno tako pomembne kot resnica.
Fabienne je zvezda francoskega filma, vedno obkrožena z ljudmi, ki jo ljubijo in obožujejo. Da bi skupaj z družino proslavila izid njene avtobiografije, pride iz New Yorka na obisk njena hči Lumir z možem in hčerko. Lumir med brskanjem po sveže natisnjeni knjigi opazi, da so zapisane anekdote močno olepšane in da njeno mater prikazujejo v lepši luči, kot je v resnici. Srečanje med materjo in hčerjo se hitro prelevi v soočenje, v katerem na dan privrejo dolgo zamolčane resnice in zamere.

"Kaj ustvarja družino? Resnica ali laži? In kako bi izbrali med možnostma krute resnice in prijazne laži? To so vprašanja, ki sem si jih med ustvarjanjem filma nenehno zastavljal. Upam, da bo vsak gledalec izkoristil priložnost za odkrivanje lastnih odgovorov." (Hirokazu Kore-eda)