NAZAJ
Jezero (1. in 2. del)
Originalni naslov:
Angleški naslov:
The Lake (part 1 & 2)
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Slovenija, 2019
Trajanje filma:
98
Režija:
Klemen Dvornik, Matevž Luzar
Scenarij:
Srdjan Koljević, Matevž Luzar, Miha Hočevar, Tadej Golob
Fotografija:
Miloš Srdić
Glasba:
Davor Herceg
Podnapisi:
angleščina
Jezik:
slovenščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Sebastian Cavazza (Taras), Nika Rozman (Tina), Matej Puc (Osterc), Gregor Čušin (Brajc), Jana Zupančič (Alenka), Gaja Filač (Mojca), Vlado Novak (Cvilak), Matjaž Tribušon (Prelc), Nataša Barbara Gračner (Karin), Branko Šturbej (Drvarič), Igor Samobor (Kristan), Branko Završan (Balažič
Nagrade:
Sarajevo 2019

Deli povezavo
Opis:
Prva dela filmske predelave literarne uspešnice Tadeja Goloba, šestdelne nadaljevanke v slogu noir detektivke s skandinavskim pridihom, a trdno umeščene v slovenski prostor.
Taras Birsa, višji inšpektor za krvne in seksualne delikte, se na poti z novoletne zabave nehote zaplete v preiskavo umora. S težavnim in neobičajno krutim primerom umora mlade ženske se morata Taras in njegova uigrana ekipa na zahtevo nadrejenih lotiti z novo sodelavko. Ob pritiskih javnosti se Taras spopada še z osebnimi težavami: potem ko gre hči edinka študirat v tujino, nastala praznina v družinskem življenju razkrije razpoke v njegovem zakonu. Ali bo novi primer odprl tudi novo poglavje v Tarasovem osebnem življenju?

"Slovenskemu občinstvu smo želeli ponuditi kakovostno krimidramsko nadaljevanko v domačem jeziku, ki bo sledila smernicam evropskih nadaljevank. Roman Jezero Tadeja Goloba je sam po sebi zelo filmičen, poln intrigantnih zapletov in zanimivih likov ter postavljen v idilično pokrajino Triglavskega narodnega parka." (Matevž Luzar)