NAZAJ
Šivi
Originalni naslov:
Šavovi
Angleški naslov:
Stitches
Sekcija:
PERSPEKTIVE
Država, letnica:
Srbija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, 2019
Trajanje filma:
98
Režija:
Miroslav Terzić
Scenarij:
Elma Tataragić
Fotografija:
Damjan Radovanović
Glasba:
Aleksandra Kovač
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
srbščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Snežana Bogdanovic (Ana), Marko Bacovic (Jovan), Jovana Stojiljkovic (Ivana), Vesna Trivalic (Marija), Dragana Varagic (zdravnica), Pavle Cemerikic (Marko)
Nagrade:
Berlinale 2019 (nagrada Europa Cinemas Label), Lecce 2019 (najboljši scenarij), Las Palmas 2019 (najboljša igralka, nagrada obcinstva, nagrada združenja CIMA), FEST Beograd 2019 (najboljša igralka, najboljši film regije, nagrada FIPRESCI), Peking2019

Deli povezavo
Opis:
Film o ženski, ki se v iskanju pravice sama bori proti sistemu, odstira enega hujših škandalov v novejši srbski zgodovini.
Ana vsako leto praznuje rojstni dan svojega sina, ki naj bi po trditvah zdravnikov umrl dan po rojstvu. Danes bi bil star že osemnajst let. Toda Ana je prepričana, da so njenega sina s pomočjo zdravniškega osebja ugrabili iz porodnišnice in dali v nezakonito posvojitev. Ko se njena slutnja nekega dne nepričakovano potrdi, se spusti v neusmiljen boj s policijo, birokracijo in celo lastno družino, saj je odločena, da bo naposled odkrila resnico.

"V Srbiji je več kot petsto družin, ki si prizadevajo najti svoje otroke. Obstaja več kot petsto različnih zgodb in še več neslišanih glasov. Sklenil sem povedati eno izmed njih" (Miroslav Terzić)