NAZAJ
Gangster, policist, hudič
Originalni naslov:
Akinjeon
Angleški naslov:
The Gangster, the Cop, the Devil
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA
Država, letnica:
Južna Koreja, 2019
Trajanje filma:
109
Režija:
Lee Won-Tae
Scenarij:
Lee Won-tae
Fotografija:
Park Se-seung
Glasba:
Jo Yeong-wook
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
korejščina
koda za glasovanje:
O
Igrajo:
Ma Dong-seok (Jang Dong-su), Kim Moo-yul (Jung Tae-seok), Kim Sung-kyu (Kang Kyung-ho), Kim Yoon-sung (Bae Soon-ho), Oh Hee-joon (Kim Dong-chul), Choi Min-chul (Kwon Oh-sung), Ahn Sung-bong (član tolpe Zevs), Yoo Seung-mok (An Ho-bong), Heo Dong-won (Choi Moon-sik), Yoo Jae-myung (Heo Sang-do), Kim Gyu-ri (Cha Seo-jin)
Nagrade:
Cannes 2019

Deli povezavo
Opis:

Južnokorejski triler nam z brisanjem meja med dobrim in zlim ponudi prvovrstno žanrsko zabavo iz azijskega kriminalnega podzemlja.
Nevarnega gangsterskega šefa Jang Dong-suja nekega deževnega večera nasilno napadejo. Čeprav mu uspe pobegniti, je njegov sloves strah vzbujajočega vodje nepovratno okrnjen. Sloves si lahko povrne le tako, da najde napadalca in se mu maščuje. Da bi hitreje našel storilca, se Jang poveže z detektivom Jung Tae-sokom, a se kmalu izkaže, da je napad v resnici izvedel zloglasni serijski morilec. Ker detektiv pri iskanju ne dobi podpore svojih policijskih kolegov, se po pomoč zateče k Jangu. Gangster in detektiv morata zdaj skupaj najti zlikovca, ki ga vsi poznajo po preprostem psevdonimu "K".

"Bolj kot za film, ki zoperstavlja dobro in zlo ter se zavzema za vrline, smo se odločili za protislovno dogajanje, v katerem si kot antagonista nasproti stojita dobro in zlo, ter s tem preizprašuje njuno sorazmernost. Glede na okoliščine se dobro lahko sprevrže v zlo, moralnost v nemoralnost, včasih pa celo zlo lahko postane dobro. Film zoperstavlja dobro proti zlu, izpostavi njuno razmerje ter se sprašuje o moralnosti danih razmer." (Lee Won-tae)