NAZAJ
Ritem udarcev
Originalni naslov:
Beats
Angleški naslov:
Beats
Sekcija:
PANORAMA
Država, letnica:
VB, 2019
Trajanje filma:
101
Režija:
Brian Welsh
Scenarij:
Kieran Hurley, Brian Welsh
Fotografija:
Benjamin Kracun
Glasba:
Stephen Hindman, Penelope Trappes
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Cristian Ortega (Johno), Lorn MacDonald (Spanner), Laura Fraser (Alison), Ross Mann (D-Man), Gemma McElhinney (Laura), Amy Manson (Cat), Rachel Jackson (Wendy), Brian Ferguson (Robert)
Nagrade:
Rotterdam 2019, Glasgow 2019

Deli povezavo
Opis:
Zabavna zgodba o prijateljstvu, uporništvu in evforičnosti trenutka, ko mladina združi moči za skupno stvar, ovita v opojne ritme porajajoče se elektronske glasbene scene devetdesetih let.
Majhen kraj na Škotskem leta 1994. Johnno in Spanner sta najboljša prijatelja na pragu odraslosti, ki ju življenje kmalu odnese po različnih poteh. Pred njima je še zadnje skupno poletje in to je divje kot še nobeno doslej. Po Veliki Britaniji se nezadržno širi virus elektronske plesne glasbe, ki popolnoma obsede tudi fanta. Na svojo zadnjo skupno noč se željna novih dogodivščin odpravita na ilegalni rejv. To je spust v mamljivi svet anarhije in svobode, ki pa ga policija nikakor ne misli gledati od daleč.

"Spoznal sem sceno subkulturnih tehno zabav in izkušnja me je docela preobrazila. Odraščal sem v Aberdeenu ob pogostem nasilju in trdih drogah, najstništvo sem doživljal kot zastrašujoče. Vendar sem spoznal ta svet … slišati je zelo sentimentalno … ljubezen, kolektivne radosti ter zabavo in prijateljstva. V tistem času se mi to samo po sebi ni zdela skoraj politična izkušnja, ko pa se ozrem nazaj, vidim, da je bila." (Brian Welsh)