NAZAJ
Družinska romanca d.o.o.
Originalni naslov:
Family Romance, LLC
Angleški naslov:
Family Romance, LLC
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
ZDA, Nemčija, 2019
Trajanje filma:
89
Režija:
Werner Herzog
Scenarij:
Werner Herzog
Fotografija:
/
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
japonščina
koda za glasovanje:
Z
Igrajo:
Ishii Yuichi, Mahiro Tanimoto
Nagrade:
Cannes 2019

Deli povezavo
Opis:
Werner Herzog znova razkriva absurde sodobne civilizacije, tokrat na Japonskem, kjer je mogoče za denar najeti pristnost najbližjih medčloveških odnosov.
V Tokiu cvetijo češnje, zato se številni odpravijo na sprehod v park Jojogi. Med njimi je tudi nesrečna najstnica, ki se je povsem odtujila od svojega očeta. Tukaj na prizorišče stopi Juiči Išii. Komunikativen možakar v tridesetih letih poskuša različno doseči, da bi se mu sramežljivo dekle odprlo in spregovorilo o svojih težavah. Juiči bo namreč vsaj za danes prevzel vlogo njenega odtujenega očeta. Dobrodošli v svetu, v katerem so družina, prijatelji in romance le posel. Vse je na voljo za najem, pa naj gre za občutek zmage na loteriji, nadomestno osebo, ki bo deležna kazni na delovnem mestu, ali pa za toplino družinskih in prijateljskih vezi.

"Moj producent Roc Morin je zasledil pojav, za katerega na Zahodu nihče ne ve, možnost najema družinskih razmerij, prijateljstev in vsakršnih nadomestnih družinskih članov. To nakazuje družbeni trend, ki ga občutimo in vemo, da je ob vsej tej bivanjski osamljenosti aktualen. Ni eksotičen pojav. Vemo, da nezadržno prihaja." (Werner Herzog)