NAZAJ
Nočna izmena
Originalni naslov:
Morto Nao Fala
Angleški naslov:
The Nightshifter
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA
Država, letnica:
Brazilija, 2018
Trajanje filma:
110
Režija:
Dennison Ramalho
Scenarij:
Dennison Ramalho, Claudia Jouvin
Fotografija:
André Faccioli
Glasba:
/
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
portugalščina
koda za glasovanje:
N
Igrajo:
Daniel de Oliveira (St?nio), Fabíula Nascimento (Odete), Bianca Comparato (Lara), Annalara Prates (Cica), Marco Rica (Jaime)
Nagrade:
Sitges 2018, Rotterdam 2019, London 2019, Rio de Janeiro 2019

Deli povezavo
Opis:
Brazilska grozljivka se ponaša z edinstveno svežino in morbidnostjo, v kateri kraljujejo mračne sile, razkosana trupla, čudaški prividi in nalezljiva paranoja.
Stenio dela kot pomočnik mrliškega oglednika v mrtvašnici sredi velikega, nasilja polnega mesta. Opravka ima s številnimi iznakaženimi trupli in ker dela večinoma ponoči, je njegovo delo zelo samotarsko. A Stenio ima poseben dar: z mrtvimi se - ne glede na to, v kako nezavidljivem stanju so njihova telesa - lahko pogovarja. Stenio ugotovi, da ga z lokalnim pekom vara žena, zato s pomočjo mrtvega kriminalca iz favele naroči njun umor, kar pa mu prinese samo gorje, zdaj ga namreč, dobesedno iz groba, žena začne preganjati …

"Ob ogledu mojih kratkometražcev boste ugotovili, da so brutalni. So seksi, gledalca želijo zbegati, šokirati. V zadnjih letih sem se bolj osredotočil na dramatičnost. Mislim, da se moramo dotakniti človeške note, pripovedovati zgodbe o ljudeh. Spremenil sem svoje gledišče. Še vedno bom v scenarije vnašal prvine šokantnosti, brutalnosti, nasilja in spolnosti, vendar sedaj želim pridati tudi dramatičnost. V tem razvoju je to zame postala prioriteta, najti junakov glas, odkriti gonilo in cilje likov. To sem želel postaviti nad vse, celo pred slog." (Dennison Ramalho)