NAZAJ
Moj najboljši profil
Originalni naslov:
Celle que vous croyez
Angleški naslov:
Who You Think I Am
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
Francija, Belgija, 2019
Trajanje filma:
101
Režija:
Safy Nebbou
Scenarij:
Safy Nebbou, Julie Peyr Camille Laurens
Fotografija:
Gilles Porte
Glasba:
Ibrahim Maalouf
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
francoščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Juliette Binoche (Claire Millaud), Nicole Garcia (dr. Catherine Bormans), François Civil (Alex Chelly), Marie-Ange Casta (Katia), Guillaume Gouix (Ludovic Dalaux), Charles Berling (Gilles), Jules Houplain (Max), Jules Gauzelin (Tristan), Francis Leplay (Serge), Pierre Giraud (Paul), Sonia Mohammed Cherif (študentka), François Genty (pacient/patient), Claude Perron (Solange)
Nagrade:
Berlinale 2019, Šanghaj 2019

Deli povezavo
Opis:
Juliette Binoche igra uspešno profesorico v srednjih letih, ki se ujame v svet družbenih omrežij, kjer je meja med lažmi, sanjami in resničnostjo popolnoma zabrisana.
Claire Millaud je privlačna profesorica pri petdesetih letih in mati dveh otrok. Njeno razmerje z mlajšim fotografom Ludom je vse prej kot idealno, zato se odloči, da bo za njim vohunila. Na družbenem omrežju si ustvari lažni profil in postane Clara, mlado in lepo štiriindvajsetletno dekle. Ludov prijatelj Alex se nemudoma zaljubi vanjo in jo želi spoznati, a si Claire vedno izmisli nove izgovore, da bi ga obdržala na razdalji. Njena služba in otroka se postopoma vse bolj umikajo v ozadje, medtem ko se predaja skušnjavam vzporednega sveta. A le dokler se oba svetova dokončno ne prepleteta, nastali spor pa začne ogrožati življenje, kakršno je poznala do tedaj.

"Claire je nekakšna 'antijunakinja', zapletena in protislovna obenem. Njena tragična razsežnost je zato obarvana z uničujočo krivdo. Vendar ponižanje in bridkost premaga z uresničevanjem svoje življenjske sile skozi drugo, izmišljeno žensko. Recimo, da je obupana oseba, deloma žrtev današnje družbe. Vsekakor pa občutek, da nekomu nisi več 'prvi' ali da si zavrnjen, z drugimi besedami zavest o toku časa, ki nas lahko odrine na stranski tir, ni omejen na ženske. Univerzalen je …" (Safy Nebbou