NAZAJ
Medtem ko vas ni bilo
Originalni naslov:
Sorry We Missed You
Angleški naslov:
Sorry We Missed You
Sekcija:
PREDPREMIERE
Država, letnica:
VB, Francija, Belgija, 2019
Trajanje filma:
100
Režija:
Ken Loach
Scenarij:
Paul Laverty
Fotografija:
Robbie Ryan
Glasba:
George Fenton
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Kris Hitchen (Ricky Turner), Debbie Honeywood (Abbie Turner), Rhys Stone (Seb), Katie Proctor (Lisa Jane), Ross Brewster (Gavin Maloney), Charlie Richmond (Henry Morgan), Julian Ions (Freddie), Sheila Dunkerley (Rosie), Maxie Peters (Robert), Christopher John Slater (Ben), Heather Wood (Mollie), Alberto Dumba (Harpooon), Natalia Stonebanks (Roz)
Nagrade:
Cannes 2019, Sydney 2019, Šanghaj2019

Deli povezavo
Opis:
Dvakratni dobitnik zlate palme Ken Loach se je skupaj s svojim dolgoletnim scenaristom Paulom Lavertyjem vrnil iz upokojitve, da bi povedal zgodbo o novih oblikah delavskega izkoriščanja.
Ricky in Abby z otrokoma živita v majhnem delavskem stanovanju v Newcastlu. Ricky vseskozi menja službe, medtem ko Abby opravlja delo negovalke na domu, saj so ji bližnji stiki s starejšimi zelo pri srcu. Čeprav vedno več delata, nekega dne ugotovita, da se nikoli ne bosta mogla povsem osamosvojiti in si privoščiti lastnega doma. Vse dokler se Rickyju ne ponudi nenadejana priložnost. Kupi si nov kombi in pri lastnem podjetju dostavlja pošiljke na dom. Sodobni svet je vse bolj utesnjujoč, ta nova, krasna prihodnost pa delavce, kakršen je Ricky, zapeljivo vabi v svoj objem.

"Ko smo sklenili film Jaz, Daniel Blake, sem razmišljal: 'Morda je to zadnji film.' Ko sva v okviru raziskave obiskovala razdelilnico hrane, je večina ljudi tam opravljala delo s skrajšanim časom - honorarno, po pogodbi brez vezanosti ur. Gre za novo vrsto izkoriščanja. Med pogovori sva se s Paulom [Lavertyjem] vsak dan dotaknila tem, kot so najem začasne delovne sile, samozaposleni ali delavci, ki jih posreduje agencija. Sčasoma sva prišla na zamisel, da je morda vredno posneti še en film - ne ravno spremljevalno delo za film Jaz, Daniel Blake, temveč z njim povezano." (Ken Loach)