NAZAJ
Ema
Originalni naslov:
Ema
Angleški naslov:
Ema
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
Čile, 2019
Trajanje filma:
102
Režija:
Pablo Larrain
Scenarij:
Guillermo Calderón, Alejandro Moreno
Fotografija:
Sergio Armstrong
Glasba:
Nicolas Jaar
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
španščina
koda za glasovanje:
/
Igrajo:
Mariana Di Girolamo (Ema), Gael Garcia Bernal (Gaston), Paola Giannini (Raquel), Santiago Cabrera (Anibal), Cristian Suarez (Polo), Josefina Fiebelkorn, Giannina Fruttero, Antonia Giesen, Susana Hidalgo, Paula Hofmann, Mariana Loyola, Paula Luchsinger, Eduardo Paxeco, Catalina Saavedra
Nagrade:
Benetke 2018

Deli povezavo
Opis:
Z glasbo prežet in vizualno drzen portret mladega dekleta, ki se s travmatičnimi dogodki v svojem življenju spopada v predanosti svoji edini pravi ljubezni - plesu.
Plesalka Ema in njen fant Gaston sta gonilni sili eksperimentalne plesne skupine. Njuno življenje se obrne na glavo, ko se njun posvojeni sin Polo vplete v nasilen incident. Ko se Ema in Gaston odločita, da se bosta otroku odrekla, začne njuno razmerje postopoma razpadati. Ema s tem zapleše v novo življenje ter stopi na pot osvoboditve in samoodkrivanja. Njena zgodba nas popelje v svet reggaetona, energične urbane glasbe Latinske Amerike, in nam s plesom predstavi neukrotljivo umetniško dušo, odločeno postaviti se po robu družbenim pritiskom in zahtevam po konformnosti.

"Ema je paradigma: je lik likov. Hči, mati, sestra, žena, ljubimka in vodja. Zelo je močna in predstavlja osupljivo, lepo vrsto ženstvenosti. Poganja jo nepopustljiv individualizem, saj dobro ve, česa si želi, in je za začrtanje svoje usode sposobna zapeljati ljudi okoli sebe. Želi biti mati in imeti družino; morda je tisto, kaj jo najbolj vodi in motivira, ljubezen." (Pablo Larraín)