Nazaj

Petra

 

 

Originalni naslov:
Petra
Angleški naslov:
Petra
Sekcija:
PANORAMA

Država, letnica:
Španija, Francija, Danska, 2018
Trajanje filma:
107

Režija:
Jaime Rosales

Scenarij:
Michel Gaztambide, Clara Roquet, Jaime Rosales
Fotografija:
Hélene Louvart
Glasba:
Kristian Eidnes Andersen
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
Jezik:
španščina, katalonščina
koda za glasovanje:
N*
Igrajo:
Bárbara Lennie (Petra), Alex Brendemühl (Lucas), Joan Botey (Jaume), Marisa Paredes (Marisa), Petra Martínez (Julia), Carme Pla (Teresa), Oriol Pla (Pau), Chema del Barco (Juanjo), Natalie Madue?o (Martha)
Nagrade:
Cannes 2018 - Štirinajst dni režiserjev


DatumUraDvorana 
sre., 7.11.2018 17:00 Kinodvor
ned., 18.11.2018 16:45 Kosovelova dvorana

Deli povezavo
Opis:
Španska pripoved o iskanju družinskih skrivnosti, ki skozi presenetljive preobrate razkrije resnično identiteto glavne protagonistke.

Petra ne ve, kdo je njen oče, saj so njegovo identiteto celo življenje skrivali pred njo. Po materini smrti se zato odpravi iskat zamolčane družinske skrivnosti, kar jo pripelje do Jaumeja, slavnega umetnika, ki velja za močnega, trdosrčnega moža. Med iskanjem resnice spozna tudi njegovo ženo Mariso in sina Lucasa. Na tej točki se preplet njihovih usod zavrti v spiralo zlobe in nasilja, ki vse skupaj pripelje do samega roba. A le dokler kruta logika usode ne uprizori preobrata, s katerim se odpre pot do upanja in odrešitve.

"V filmu Petra ni ene same teme. Vsak gledalec bo teme opredelil sam. Vendar je identiteta pomembna. Kot sta tudi usoda in boj med dobrim in zlim. Ves zaplet preveva tragično občutje. Če bi moral povzeti vodilni motiv, bi rekel, da gre za film o iskanju in odrešenju." (Jaime Rosales)
Nazaj