Nazaj

Mandy

 

 

Originalni naslov:
Mandy
Angleški naslov:
Mandy
Sekcija:
EKSTRAVAGANCA

Država, letnica:
ZDA, Belgija, 2018
Trajanje filma:
121

Režija:
Panos Cosmatos

Scenarij:
Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn
Fotografija:
Benjamin Loeb
Glasba:
Jóhann Jóhannsson
Podnapisi:
slovenščina
Jezik:
angleščina
koda za glasovanje:
I*
Igrajo:
Nicolas Cage (Red Miller), Andrea Riseborough (Mandy Bloom), Linus Roache (Jeremiah Sand), Ned Dennehy (Swan), Olwen Fouéré (Marlene), Richard Brake (kemik), Bill Duke (Caruthers), Line Pillet (Lucy), Clément Baronnet (Klopek), Alexis Julemont (Hanker), Stephan Fraser (Lewis), Ivailo Dimitrov (Skratch), Hayley Saywell (Sis)
Nagrade:
Sundance 2018, Cannes 2018 - Štirinajst dni režiserjev


DatumUraDvorana 
tor., 13.11.2018 21:15 Kino Šiška
sob., 17.11.2018 21:30 Kino Komuna

Deli povezavo
Opis:
Izliv žanrskega čudaštva z izjemno igralsko izvedbo Nicholasa Cagea in eno zadnjih stvaritev filmske glasbe prezgodaj preminulega skladatelja Jóhanna Jóhannssona.

Leto 1983. Red Miller je lesar, ki skupaj z izbranko Mandy Bloom živi v oddaljeni gozdni koči. Dekle nekega dne pade v oči blaznemu voditelju kulta, ki zbere skupino motociklističnih demonov, da bi ustrahovali zaljubljen par. Vendar pa Mandy med mučenjem umre in Redu se v trenutku poruši življenje, ki ga je tako skrbno gradil. Popolnoma zlomljen zdaj živi samo še za en cilj: s svojim samostrelom in sekiro bo izsledil huligane ter se jim maščeval za storjena grozodejstva.

"Ključni koncept je bil film maščevanja, ki se osredinja na maščevano osebo. Želel sem, da ima ta lik pri tem glavno vlogo, da njen duh dejanja tega moškega vodi iz nesmrtne razsežnosti. Skorajda kot bi se preobrazila v prvinskega božjega duha, ki ga opolnomoči." (Panos Cosmatos)
Nazaj